Almás palacsinta, ahogy a nagyi készíti

nlc | 2020. Szeptember 04.
Ha ősz, akkor almát kell enni, ha pedig jót akarunk magunknak, palacsintába sütjük ezt a finom gyümölcsöt.

Az alma az ősz királynője, egyértelmű, hogy annyiféle süteménybe bele kell sütni, amennyire nem szégyelljük. Az egyik legegyszerűbb, és legfinomabb elkészítési módja, amikor palacsintatésztához adjuk a reszelt almát, majd bezsebeljük a család dicséretét az almás palacsintáért.

Almás palacsinta, ahogy a nagyi készíti

A nagymamák egyik alap szakácskönyve volt – és átadták szerencsére az unokáknak is – a Horváth Ilona receptjeit tartalmazó könyv, amely már lapjaira hullik, de még mindig gyakran nyúlunk vissza hozzá segítségért. Az ő almás palacsintája verhetetlen és érdemes elmenteni az utókornak.

Az almás palacsinta kötelező ősszel (Kép: Pexels)

Hozzávalók (12 palacsintához):

Elkészítése:

Habverővel jó alaposan összedolgozzuk a palacsintatésztát. Az almákat meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd a tésztához keverjük és kis palacsintákat sütünk belőle. Ha még profibb almás palacsintát szeretnénk, akkor a palacsintatésztát úgy készítjük, hogy a tojásfehérjéket külön keményre verjük és a habot óvatosan beleforgatjuk az almás tésztába. Süthetünk rendes méretű palacsintákat is belőle, de akkor vastagabbra kell hagyni a tésztáját. A legjobb úgy az almás palacsinta, ha baracklekvárt kenünk rá és meghintjük porcukorral.

Még több palacsinta!

Exit mobile version