3 laktató leves, ami után már nem kell második

nlc | 2020. Szeptember 09.
A leves ősszel olyan, mint egy simogatás a léleknek. Most három olyan levest mutatunk, ami önmagában főétel.

Ősszel és télen remek ötlet sok levest enni. Egyrészt a levesek többségét könnyű elkészíteni, másrészt egy lábosban elintézhetünk egy komplett főfogást, ha ügyesen válogatjuk össze a hozzávalókat. Egy leves tele zöldséggel, hússal és tésztával, biztos, hogy teljes értékű ebéd lesz. Mutatunk rögtön három olyan levest, ami mellé már nem kell második fogás.

Taco leves

Előre figyelmeztetünk mindenkit: ez nem fogyókúrás leves, hanem olyan igazi, laktató egytálétel, amiben minden jó megtalálható. Alig 30 perc kell hozzá, hogy a tányérodban illatozzon ez a taco leves.

A taco leves szinte főzelék (Kép: YouTube)

Hozzávalók:

A tálaláshoz ajánlott: reszelt cheddar sajt, tejföl, szeletelt avokádó, tortilla chips, szeletelt lime, koriander

Elkészítése:

A darált húst megpirítjuk egy kis olajon a felkockázott hagymával együtt, amíg elfő minden leve. Hozzáadjuk a konzerves hozzávalókat és a taco salsa szószt, majd közepes lángon főzzük 10 percig. Már tálalhatjuk is a levest: a tetejét megszórjuk reszelt sajttal, teszünk rá egy evőkanál tejfölt, tetszés szerint adhatunk hozzá még avokádót, lime-ot és koriandert is.

Vegetáriánius lasagne leves

Ki hallott már olyat, hogy a lasagne leves is lehet? Pedig bizony a hozzávalói abszolút alkalmasak arra, hogy ne sütőben süssük meg egytálételnek, hanem lábosban egytállevesnek.

A lasagne levesben megáll a kanál (Kép: YouTube)

Hozzávalók:

A tálaláshoz ajánlott: friss bazsalikom és reszelt sajt.

Elkészítése:

Az olívaolajon megfuttatjuk a felkockázott hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, passzírozott paradicsomot, bazsalikomot és oregánót, majd főzzük közepes lángon 3 percig. Mehet bele a darabolt paradicsom, az alaplé és a lencse. Forrás után még 10 percig főzzük, közben összetörjük a lasagne tésztát nagyjából 5 centis darabokra, majd beledobjuk ezt is a lábosba. 15 perc főzés után belekeverjük a spenótot és rögtön tálalhatjuk.

Szalonnás krumplileves

Ha szalonna és krumpli is van egy levesben, akkor az már egyértelműen főétel lesz. Ebbe a gazdag, laktató levesbe ráadásul még sonka is kerül, úgyhogy a húsimádók is biztosan jól fognak lakni vele.

A szalonnás krumplilevesből egy tál elég ebédre (Kép: YouTube)

Hozzávalók:

Elkészítése:

A bacont 2 centis darabokra vágjuk, így pirítjuk ropogósra. Miután megpirult, hozzáadjuk a felkockázott hagymát, répát, zellert, és hagyjuk rotyogni 3 percig. Rádobjuk a lisztet, fehéredésig pirítjuk a szalonnával és zöldségekkel együtt. Mehet bele a sonka, felkockázott krumpli, a fűszerek, majd pár keverés után ráöntjük az alaplét és beletesszük a babérleveleket is. 15-30 percig közepes lángon főzzük, majd kivesszük a babérleveleket, hozzáöntjük a tejszínt, rottyantunk rajta egyet, és már tálalhatjuk is.

Forrás: Taco leves; Vegetáriánius lasagne leves; Szalonnás krumplileves 

Kiemelt kép: Getty Images

Készíts egyszerű egytálételeket:

Exit mobile version