Gasztro

A világ legkrémesebb krumplilevese

Ez a sűrű, krémes krumplileves szinte már főzelékbe hajlik, épp ezért már önmagában is elég laktató lehet! És a legjobbat elárulom előre: van benne ropogós bacon is!

A krumplileves hagyományosan puritán étel, a szegények eledele. Hát ez a verzió nem az: kerül bele sok sajt, és még görög joghurt is, ezektől lesz igazán krémes! Ha nem vegetáriánus verziót akarunk készíteni, ne sajnáljuk belőle a ropogósra sült szalonnát sem – isteni lesz!

A világ legkrémesebb krumplilevese

 

Hozzávalók:

  • 5 csík bacon felkockázva
  • 3 evőkanál szalonnazsír vagy vaj
  • 1 csésze kockára vágott vöröshagyma
  • 1/4 csésze finomliszt
  • 2 csésze csirke alaplé
  • 2 csésze langyos tej
  • 70 dkg krumpli meghámozva és felkockázva
  • 1 csésze reszelt cheddar sajt
  • 1/2 csésze görög joghurt (vagy tejföl)
  • só és bors
  • (karikákra vágott újhagyma a tálaláshoz)

Elkészítés:

1. Egy nagy edényben pirítsuk meg a szalonnát, majd ha már szép és barna, vegyük ki egy szalvétára úgy, hogy hagyjuk az edényben a zsírját.

2. A zsíron pirítsuk üvegesre a hagymát, majd szórjuk le liszttel. Még egy percig süssük össze a liszttel, majd öntsük fel a csirke alaplével. Adjuk hozzá a tejet és és dobáljuk a levesbe a krumplikat – közepes lángon főzzük!

3. 10-15 perc után, ha a krumplik már megpuhultak, keverjük a levesbe a sajtot és a joghurtot (vagy tejfölt). Sózzuk, borsozzuk és szórjuk vissza a szalonnakockákat is! Friss újhagymával megszórva tálalhatjuk!

 

GimmeSomeOven

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top