Gasztro

Emberméretű harcsaóriást fogtak Gyomaendrődnél

Három ember kellett hozzá, hogy partra vonszolják a gigantikus halat.

Bakos László még kisgyerek volt, amikor életében először fogott pecabotot, és azóta is a horgászat szerelmese maradt. Leginkább az eleki téglagyár közelében szokott hódolni szenvedélyének, aztán pár évvel ezelőtt vettek egy nyaralót a feleségével a Sirató-holtágon, azóta ez a törzshelyük.

Többször akadtak már 15-18 kilós gigahalak László horgára, nemrégiben azonban akkora fogásnak örülhetett, amit talán álmában sem remélt. Gyomaendrődnél egy 82 kilós harcsát sikerült kifognia – még szerencse, hogy volt, aki segítségére siessen, egyedül ugyanis valószínűleg nem boldogult volna ekkora állattal.

A Beol.hu-nak elmondta, rögtön érezte, hogy nagy hal akadt a horágra, de azt nem hitte volna, hogy ilyen óriási. Fél órán át fárasztotta a hatalmas jószágot, és végül nagy szerencséjére három arra járó fiatal segített neki partra vonszolni a kapitális harcsát. A fogásról több fotót is láthattok itt.

Ha érdekel a horgászat:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top