Melyik a kedvenced? 3 sztárséf 3 amerikai palacsintája

nlc | 2020. Szeptember 26.
Azok a csodás amerikai palacsinták, melyekről csorog a szirup! Otthon is elkészítheted, három sztárséf segít a sütésben.

Az amerikai palacsinta egyszerűen elkészíthetőnek tűnik, ám könnyű elveszni az ezernyi recept között, annyi kering az interneten. Ahhoz, hogy igazán finom amerikai palacsintát tudjunk mutatni, felkutattuk három sztárséf receptjét – persze különböznek egymástól, ezért azt javasoljuk, hogy mind a három amerikai palacsinta receptet próbáld ki, és döntsd el, melyik legyen a győztes.

Nigella Lawson amerikai palacsintája

A magyarul Nigella falatozója című műsorban ismertük meg, és szerettünk bele a kerekded formáiról is elhíresült séfbe. Ha édességhez keresünk receptet, akkor Nigella kikerülhetetlen, és jellemzően remek fogásokat tudunk készíteni a receptjeiből.

Hozzávalók:

Elkészítése:

Nigella fogja az összes hozzávalót – a vajat megolvasztja és lehűti előtte –, és egy nagy tálban, habverő segítségével csomómentesre keveri a tésztát. A keveréket egy kancsóba önti, mert szerinte sokkal egyszerűbb ebből önteni a serpenyőbe, mint kanállal szedni. Ezek után felforrósítod a serpenyőt, egy kevés vajat teszel bele, és így sütöd meg a kis méretű palacsintákat.

Tipp

Az amerikai palacsintát akkor kell megfordítani, amikor elkezd buborékosodni a teteje. A másik oldalának már csupán egy percre van szüksége, hogy megsüljön.

Az amerikai palacsinta gyümölcsökkel és sziruppal az igazi (Kép: Unsplash)

Jamie Oliver amerikai palacsintája

Jamie Oliverért A pucér szakács című műsorban kezdtünk el rajongani – ennek már 20 éve, de a rajongásunk azóta is töretlen. Ha bármilyen receptre van szükség, akkor az ő oldalán biztos megnézzük szuper tippekért.

Hozzávalók:

Elkészítése:

Jamie nem kezeli annyira nagyvonalúan a hozzávalókat, mint Nigella: szerinte előbb válaszd szét a tojások sárgáját és fehérjét két külön tálban. A sárgájához add hozzá a lisztet, sütőport és tejet, majd géppel dolgozd el alaposan. A fehérjéket egy csipet sóval verd kemény habbá, majd óvatosan forgasd bele a lisztes masszába. Egy serpenyőbe kanállal merj a tésztából kisebb adagokat, és amíg sül az egyik fele, szórd meg a kedvenc gyümölcsöddel (áfonya, málna, eper, ami csak eszedbe jut) vagy magvakkal, csokival, majd így fordítsd meg, és süsd meg a másik oldalát is, amíg aranybarna nem lesz.

Próbáld ki sósan!

Jamie javaslata, hogy ne csak édes palacsintában gondolkozz, hanem próbáld ki, hogy sült baconnel, sajttal eszed az amerikai palacsintát. Sőt, a sztárséf kedvence, amikor nyers kukoricát süt a palacsintába.

Jamie Oliver javaslata szerint az amerikai palacsinta baconnel és sajttal is finom (Kép: Getty Images)

Gordon Ramsay amerikai palacsintája

Gordon Ramsay nevét és vérmérsékletét A konyha ördöge című főzős műsorból ismerhetjük, és bár megosztó figura a gyakori dühkitörései miatt, az vitathatatlan, hogy zseniális recepteket ad nekünk.

Hozzávalók:

Elkészítése:

Válaszd szét a tojásokat, verd fel a fehérjét, a többi hozzávalót pedig külön tálban keverd össze. Lassan forgasd bele a masszába a fehérjét. Egy felforrósított serpenyőt kenj meg vajjal, majd közepes lángon süsd benne a kis amerikai palacsintákat, nagyjából öt-hat percre lesz szükségük, míg szép barnára sülnek.

Tipp

Az írótól pihe-puha lesz a palacsinta, de ha nem kapsz a boltban írót, helyettesítheted natúr joghurttal vagy kefírrel is.

Ismered a japán palacsintát?

Forrás: Nigella Lawson amerikai palacsintája; Jamie Oliver amerikai palacsintája; Gordon Ramsay amerikai palacsintája

Még több palacsinta:

Exit mobile version