Gasztro

Hamarosan fél áron ehetünk több étteremben is

Egy új alkalmazás segítségével kifőzdék, éttermek és étteremláncok megmaradt, érintetlen ételeit vásárolhatjuk meg – jelentős kedvezményekkel.
Az új magyar fejlesztéssel vendéglátós és vendég is jól jár.

Nem árt, ha tudjuk, a világon megtermelt csaknem 4 milliárd tonna élelmiszer harmada, tetszik vagy sem, a kukában végzi. A szomorú adatból Magyarország is kiveszi a részét: a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal adatai szerint itthon évente átlagosan 1,8 millió tonna élelmiszerhulladék keletkezik. Ez azt jelenti, hogy egy magyar állampolgár évente átlagosan 65 kiló ennivalót dob ki.

A magyar fejlesztésű alkalmazás ezen változtatna. A hvg.hu cikkéből kiderül, hogy szeptember 29-től Androidon és iOS-en is elérhető az alkalmazás, ami az élelmiszerpazarlás ellen igyekszik felvenni a küzdelmet. A Tudatos elnevezésű appon keresztül kifőzdék, menüztető éttermek és étteremláncok is értékesíthetik megmaradt és remek minőségű ételeiket.

Az app használatával mindenki nyer: a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került vendéglátóipari egységek plusz bevételhez jutnak, míg a fogyasztók kedvezményes ajánlatokhoz és változatos fogásokhoz. Az alkalmazáshoz a fejlesztés során tíznél is több hazai étterem csatlakozott.

Olvass még többet az élelmiszer pazarlásról az nlc-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top