nlc.hu
Gasztro

A világ legdrágább sonkája

Szédítő összeget fizettek a világ legdrágább sonkájáért

A bellota minőségű sonkákat eleve a világ legjobbjai és legdrágábbjai között tartják számon, de ez a darab nyolcszor többe került.
Spanyol sonka

Elképesztő árat fizetett egy japán vásárló egy 10 kilós, csúcsminőségű spanyol sonkáért, ezzel ez lett a világ legdrágább sonkája. A vevő nem sajnálta a 12 ezer eurót (4,3 millió forintot) a különleges csemegére.

A méregdrága sonkát a Huelva tartományban működő Sierra Mayor Jabugo nevű vállalkozás készítette bellota minőségű ibériai sertésből. Ez a kategória azt jelenti, hogy az állatot kétéves korában vágják le, előtte pedig legalább 100 napig szabadon tartották a tölgyesekben, ahol a disznó csak makkot és gyógynövényeket evett.

Az ilyen minőségű sonkák eleve a világ legjobbjai és legdrágábbjai közé tartoznak. A japán vásárló azonban azt kérte, hogy 5 évig érleljék a sonkát, ami kétszerese a megszokott időnek. A cég szerint ez indokolja a különleges sonka szédítő árát, ami nagyjából nyolcszor annyi, mint más esetben, bár az is elég húzós.

A vevő viszont nemcsak a sonkát kapta meg, hanem a rekordról szóló Guiness-bizonyítványt is.

(Oddity Central)

Még több méregdrága étel-ital:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top