3 villámgyors tésztás egytálétel vacsorára

K.G. | 2020. Október 20.
A tészta melengeti a szívet és a lelket, a hideg őszi időjárásban pont a tésztás egytálételekre van szükségünk.

A fogyókúrák térhódításával szegény tészták kicsit háttérbe szorultak, pedig az olaszoknak van igazuk: egy jó tányér tésztás étel felmelegít kívül-belül, táplál, de nem nehezít el, ráadásul még az elkészítése is általában végtelenül egyszerű. Olyan kiadós egytálételeket hoztunk tésztából, melyekkel nem kell túl sok időt tölteni a konyhában, ám az eredménnyel leveheted a lábáról az egész családot.

Kolbászos tészta édesköménnyel

Hozzávalók:

A kolbászos tészta 20 perc alatt elkészül (Kép: Unsplash)

Elkészítése:

Egy nagyobb edényben pirítsd meg a felkarikázott kolbászt, és tedd fel főni a tésztát. Amíg pirul a kolbász, vágd fel vékony szeletekre az édesköménygumót, majd add a kolbászhoz a felkockázott hagymával, fokhagymával együtt. Sózd, borsozd ízlés szerint, és szórd meg az oregánóval is. Addig pirítsd ezt a keveréket, amíg aranybarna nem lesz a hagyma és az édeskömény. Most mehet bele a sűrített paradicsom és a darabolt paradicsom, kevergesd, amíg kicsit megbarnul, majd add hozzá a főtt tésztát, a reszelt parmezánt, és az apró darabokra vágott mozzarellát. Rottyantsd rajta egyet keverés mellett, és már tálalhatod is.

Tudtad?

Az édeskömény 100 grammja alig 30 kalória, szinte zsír-, cukor- és kalóriamentes, ezért a fogyókúrák nagy barátja lehet. Nagyobb mennyiségben C-vitamint, B-vitaminokat, rostokat, káliumot, molibdént és mangánt is tartalmaz.

Sajtburgeres tészta

Hozzávalók:

Ki hallott már sajtburgeres tésztáról? (Kép: Unsplash)

Elkészítése:

Egy mély lábosba dobd bele a felkockázott hagymát, fokhagymát és a darált húst, sózd, borsozd, majd öntsd rá a Worcestershire-szószt és a ketchupot is. Pirítsd addig, amíg a darált hús már nem tűnik nyersnek, ehhez olyan 6-7 perc kell. Öntsd fel a húsleves alaplével, és adj hozzá még egy bögre vizet, majd zúdítsd hozzá a tésztát is. Így a tészta és a hús együtt fő meg. Amikor megpuhult a tészta, öntsd bele az ételbe a tejet és add hozzá a reszelt sajtot, majd épp csak addig főzd, amíg megolvad a sajt.

Így még finomabb!

Tálald felkarikázott újhagymával megszórva, a teljes ízélményért!

Fokhagymás tészta parmezánnal

Hozzávalók:

Garantált siker lesz a fokhagymás tészta (Kép: Unsplash)

Elkészítése:

Közepes lángon olvaszd fel a vajat egy nagy serpenyőben, dobd bele a felkockázott fokhagymát és pirítsd 1-2 percig. Öntsd fel az alaplével, mehet hozzá a tej és a tészta, sózd, borsozd ízlés szerint. Főzd addig, míg meg nem puhul a tészta (18-20 percre lesz szüksége), majd keverd bele a reszelt parmezánt. Ha úgy látod, hogy száraz a tésztád, akkor önts még hozzá egy kevés tejet, úgy az igazi, ha krémes, kicsit szottyos lesz az egytálétel.

Tipp

Azonnal tálald és szórd meg a tetejét jó sok friss petrezselyemmel.

Forrás: Kolbászos tészta édesköménnyel; Sajtburger tészta; Fokhagymás tészta parmezánnal

Kiemelt kép: Unsplash

Mi legyen a desszert?

Exit mobile version