Gasztro

Ételmérgezés: kilencen meghaltak, miután ettek a fagyasztott házitésztából

Szörnyű tragédia következett be egy kínai családban: miután kiolvasztották és megették az egy éve lefagyasztott Suantangzit – ami egy közkedvelt kínai tésztaétel. Az egész családot súlyos mérgezéssel vitték kórházba, ahol sorra hunytak el.

A kukoricalisztből készült tésztában a hosszú fagyasztási idő miatt egy úgynevezett bongkrek sav nevű, rendkívül mérgező anyag szabadult fel, aminek a halálozási rátája 40 és 100 százalék között mozog. A család tagjait azonnal ételmérgezéssel szállították kórházba, de heten közülük már aznap meghaltak a mérgezés következében – írja a Daily Star.

Tészta a fagyasztóból (fotó: Pixabay)

Tészta a fagyasztóból (Fotó: Pixabay)

A nyolcadik családtag egy nappal később hunyt el, a kilencedik pedig még egy hétig küzdött és e hét hétfőn adta fel a szervezete. A tragédiában az egyetlen szerencse, hogy a jelen lévő három gyereknek nem ízlett a tészta, így a kóstoláson felül nem ettek belőle, így ők mind a hárman életben maradtak. A Bongkrek savmérgezés a legtöbb esetben végzetes. Izzadást, gyomorfájdalmat és gyengeséget okoz, a legtöbb beteg pedig kómába esik, és mivel létfontosságú szerveket (máj, vese, szív…) képes tönkretenni, a halál általában 24 órán belül bekövetkezik. Jelenleg nem létezik ismert ellenszere.

Ételmérgezések rémisztő történetei – sajnos bőven van belőlük:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top