Gasztro

Zárjuk be mára az internetet: itt a húsízű fagylalt!

Elsőre akár egy rossz áprilisi tréfának is tűnhet, de nem az: minszki kutatók ugyanis valóban kifejlesztették a húsízű fagyit.

Jó dolog Minszkről mostanában úgy olvasni, hogy annak semmi köze Lukasenkóhoz és az országban uralkodó állapotokhoz, de azért még így is meredek, hogy pont arrafelé állították elő a húsízű fagylaltot. A felelős a Minszki Hús- és Tejtermék Intézet, akik egy ételkiállításra álltak elő a forradalmi édességgel – írja a Unilad.

Itt a húsízű fagyi! (fotó: Pixabay)

Itt a húsízű fagyi! (Fotó: Pixabay)

A fagyit nem olaszosan edényekből, hanem gépből adagolják, és az egyik feltalálója, Irina Kaltovich így jellemezte:

A húsos fagylalt egy frissítő, eredeti és egészséges termék, ami tökéletes, könnyed édességgé teszi.

Persze húsból is létezik csirke, kacsa, marha, sertés és még sok más is, szóval nem teljesen mindegy, hogy a fagyi melyik húsra akar hasonlítani, de a helyzet az, hogy ezt még a feltalálói se tudják pontosan megmondani. Az egyik kóstoló az élményt a fagyasztott hús nyalogatásához hasonlította, ami valljuk be, nem hangzik túl biztatóan. A találmány megalkotói is érzik, hogy a termékük még nem százszázalékos, ugyanis bejelentették, hogy az ízén még fejleszteni szeretnének. Mellette szól még, hogy jó adag zsír és protein van benne, miközben cukormentesen készül, vagyis cukorbetegek is fogyaszthatják, a műhús meg amúgy is divatos mostanában.  

Imádni való fagylaltos cikkeink:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top