nlc.hu
Gasztro

Mit készíts pizzatésztából?

5 étel, amit a félkész pizzatésztából készíthetsz és köze sincs a pizzához

A félkészen kapható, hűtött pizzatésztát egyáltalán nem csak pizzához lehet felhasználni. Mutatunk öt ötletet, hogy mit süthetsz belőle!

A félkész pizzatészta azt jelenti, hogy már csak sütni kell. Alapvetően ez egy kelt tészta, amire nincs rátetoválva, hogy kizárólag pizzának lehet elkészíteni, úgyhogy lássuk, mi mindenhez jó még ez a hűtötten kapható tészta.

1. Sós keksz

Annyira egyszerű elkészíteni, hogy szinte hihetetlen: nyújtsd ki a pizzatésztát extra vékonyra, bökdösd meg villával, kend le olívaolajjal, majd sózd meg és told be a 200 fokra előmelegített sütőbe 10 percre. Amikor már kihűlt a sütés után, tördeld szét falatnyi darabokra és kész a sós keksz az esti mozihoz.

Mi készüljön a félkész pizzatésztából?

Sós kekszet, csipszet készíthetsz a pizzatésztából (Kép: Unsplash)

2. Fokhagymás csomó

A fokhagymás csomó minden vacsoraasztalon megállja akár köretként is a helyét, és csak egy félkész pizzatésztára lesz szükséged hozzá. Vágd csíkokra a tésztát, a csíkokból köss csomót, majd kend le fokhagymás olvasztott vajjal, szórj rá parmezán sajtot és süsd 200 fokon, míg aranybarna lesz a teteje.

Készíts fokhagymás csomót pizzatésztából

A fokhagymás csomó egyszerűen elkészíthető a pizzatésztából (Kép: Getty Images)

3. Fahéjas csiga

A gyerekek imádni fognak érte, ha a pizzatésztából fahéjas (vagy kakaós) csigát készítesz. Ehhez nyújtsd ki a tésztát, kend meg bőven olvasztott vajjal és szórd meg nádcukorral, majd mehet rá a fahéj/kakaópor. Vágd ketté a tésztát, mindkét részt tekerd fel, és vágj belőle helyes kis csigákat. Sütőpapírral kibélelt tepsiben felsorakoztatva, 180 fokra előmelegített sütőben süsd 30 percig a csigákat, majd zsebeld be a dicséreteket.

Legyen fahéjas csiga a pizzatésztából

A pizzatésztából készült fahéjas csiga a gyerekek kedvence lesz (Kép: Unsplash)

4. Fordított almatorta

A fordított almatorta nem olyan nagy ördöngösség, ha van otthon félkész pizzatésztád. A feladat: vágd az almákat cikkekre, rendezd el a kivajazott piteforma alján, szórj rá ízlés szerint cukrot és fahéjat, majd borítsd rá a kerekre nyújtott pizzatésztát. A tészta tetejét még kend le tojással, szurkáld meg villával, és így told be a 180 fokra előmelegített sütőbe egy fél órára. Amikor kész van, hagyd hűlni a tortát, utána fordítsd meg, így borítsd ki a formából, ezzel alulra kerül a tészta, felülre pedig az almás réteg.

Alamtortát pizzatésztából? Naná!

Az almatorta tésztájának is tökéletes a pizzatészta (Kép: Unsplash)

5. Fánk

Ha nagyon rád tör a fánkéhség, akkor sem kell mindjárt rohanni a boltba, elég, ha előveszed a pizzatésztát, kinyújtod, fánkformákat szaggatsz belőle, majd bő olajban kisütöd. Nem lesz annyira légies a tésztája, mint a boltban kapható fánkoké, de csokiszósszal vagy lekvárral tökéletes fánkélményt ad így is.

Süss fánkot pizzatésztából

Tömörebb lesz a fánk a pizzatésztából, de finom lesz a csokiszósszal (Kép: Unsplash)

via

Ha mégis pizzát sütnél, van arra is ötletünk:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top