Gasztro

Emlékszel még a rengeteg mandarinra?

A mandarin nálam a tél hírnöke. Nem tudom, mikor jelent meg a boltokban, én tegnap láttam meg először, és nyomban vettem egy kilót. Amikor a tálba öntöttem, eszembe jutott egy réges-régi emlék.
Mandarin

Mosolyogva mutattad a szatyrot, találd ki, mit hoztam? A táska tele volt érett, narancssárga mandarinnal. Mellém ültél, és nekiláttunk. Hámoztuk, ettük, dobáltuk a héját vissza a zacskóba. Hámoztuk, ettük… és nevettünk. Akkor még mindenen nevettünk!

A gyümölcs elfogyott, soha életemben nem ettem belőle ennyit egy ültő helyemben.

A mandarinevési szokásom egyébként úgy nézett ki, hogy egyszerre maximum kettőt, előtte kézmosás, aztán a mandarinok megmosása, hámozása, elfogyasztása, és újbóli kézmosás.

Az emlékezetes napon mindez másképp történt. A sorozat eleje kimaradt. Eleve sűrűn mosok kezet, így nagyon zavart, hogy koszos kézzel koszos mandarint eszem. Aztán túltettem magam rajta. Ha neked jó így, én is kibírom. (A végén azért elmentem kezet mosni.)

Ha érdekel a folytatás, ide kattints!

Kiemelt kép: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top