Teljes kiőrlésű tönkölycipó egy kicsit másképp

nlc | 2020. November 14.
Öregtésztával készül ez a hagymás-rozmaringos teljes kiőrlésű tönkölycipó.

A karantén idején rengetegen kezdtek kovásznevelésbe, majd kovászos kenyér sütésébe. Ám a kezdeti lelkesedés sokaknál alábbhagyott, és idejük sincs kovászos kenyeret sütni.

Nekik lehet jó választás ennek a hagymás-rozmaringos teljes kiőrlésű tönkölycipónak a receptje, amelyet a Kis Gabi receptkönyve blogon tettek közzé. Ez a recept ugyanis öregtésztát, egy túlkelt tésztát használ a kenyérhez.

Hozzávalók az öregtésztához:

Az összes hozzávalót egy tálba tesszük, kelt tésztát csinálunk, majd 4-5 órára a konyhapulton felejtjük. Aztán betesszük a hűtőbe, másnap pedig már használhatjuk is. Sőt, még a negyedik napon is működik. Használat előtt gyúrjuk össze, úgy mérjük a kellő mennyiséget.

A hagymás-rozmaringos teljes kiőrlésű tönkölycipó receptjét megtalálod a Kis Gabi receptkönyve blogon.

Még több kenyérrecept az nlc-n:

Exit mobile version