nlc.hu
Gasztro

Dán sárgaborsóleves receptje

Dán sárgaborsóleves

Egy ilyen leves tulajdonképpen főételnek számít. Csak desszertet készítsetek utána!

A hidegek beálltával főszereplővé lépnek elő a tartalmas, melengető levesek. Ez a gazdag sárgaborsóleves különböző változatban szinte mindenütt megtalálható a Skandináv félszigeten. Akárcsak a mi bablevesünk, néha füstölt hússal készül, néha csak zöldségesen– mikor mi van a kamrában.

Az sem szokatlan, ha a leves szinte krémlevessé válik  sok főzéstől, a sokféle tápláló alapanyag így is benne marad.

Dán sárgaborsóleves

Forrás: Caféblog/Tétova Ínyenc

A mustár és a savanyú uborka számunkra szokatlan hozzávaló, de kár idegenkedni tőle, mert nagyon találó. 

Egy ilyen leves tulajdonképpen főételnek számít. Csak desszertet készítsetek utána!

Ha érdekel a folytatás, ide kattints!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top