Így tárold az almát, hogy egész télen ehető maradjon

nlc | 2020. November 25.
Megfelelő tárolással nagyon sokáig eláll az alma, mutatjuk a trükköt.

Lassan itt a tél, és ezzel elérkezett az alma szezonja is. Akinek nagyobb kamrája van, vagy kertes házban lakik, nagyobb mennyiséget is betárolhat. Ám sokszor kellemetlen meglepetés érhet minket, és azzal szembesülünk, hogy a gyümölcs megfonnyad, rothadt lesz.

A téli alma valójában hosszú ideig eláll, ha megfelelően van tárolva. A romlásnak két fő oka van: ha zúzódás keletkezik a gyümölcsön, és ha egy másik, rothadásnak indult almával érintkezik, akkor könnyen az összes megfonnyadhat.

A megoldás pofonegyszerű: minden egyes almát tekerjünk körbe barna csomagolópapírral (nátronpapír), még mielőtt megmosnánk őket. Így a héjaik nem érintkeznek, és az esetleges rothadás sem terjed tovább.

Ha nagy mennyiségű almához jutottunk, és nem tudunk vele mit kezdeni, akkor le is lehet fagyasztani, akár egyben, akár szeletelve.

(Sokszínű Vidék)

Almás finomságok:

Exit mobile version