nlc.hu
Gasztro

Nébih-ellenőrzés a csongrádi kenyérgyárban

Gyomorforgató állapotok uralkodtak a csongrádi kenyérgyárban

Penészes helyiségeket és eszközöket, koszt és pókhálót, lejárt alapanyagokat találtak az ellenőrök a csongrádi sütőüzemben. Azonnal bezáratta a Nébih.
Nébih-ellenőrzés a csongrádi kenyérgyárban

Súlyos élelmiszer-biztonsági hiányosságokat tártak fel a Nébih ellenőrei a Tisza Élelmiszer Termelő Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. csongrádi kenyérgyárában november közepén.

A sütöde termelőterének és összes raktárhelyiségének falát, mennyezetét, csempeburkolatát, továbbá a berendezések nagy részét és a tárolásra használt műanyag edényeket feketepenész lepte be. A falakat pókháló és piszok borította, a padozat és a munkaasztalok ragacsosak, szennyezettek voltak.

Az üzemi helyiségekben élelmiszeripari használatra alkalmatlan, rosszul takarítható, kopott és törött munkaasztalokat, kiselejtezett íróasztalt használtak. A termelőtérben tárolt nyitott, jelöletlen lisztes zsákokban rovarokat találtak az ellenőrök, míg a falakról pókháló hullott a nyitott, lisztes csészékbe. Közvetlenül a padlón is tároltak alapanyagokat, és a hatóság szakemberei rágcsálóval is találkoztak az ellenőrzés során.

A vizsgálat időpontjában a dolgozók nem viseltek munkaruhát és hajhálót, továbbá érvényes egészségügyi könyvüket sem tudták bemutatni.

Az ellenőrzés során nagyjából 600 kiló, nem nyomon követhető, lejárt minőségmegőrzési idejű élelmiszert vontak ki azonnali hatállyal a forgalomból a Nébih ellenőrei, és az üzem tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették.

(Kiemelt kép: Nébih)

Még több horrorsütöde az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top