A cukornak és a baconnek köszönhetően nagyon ropogósak ezek a virslifalatkák. Ráadásul a cikk végén mennyei mártogatós recepteket is találsz, hogy minden adott legyen egy szuper virslis lakomához!
Hozzávalók:
- 1 csomag minivirsli (vagy 2 csomag normális)
- 60 dkg bacon
- 1/2 bögre barna cukor
- 1/2 tk. fokhagymapor
- 1/4 tk. Cayenne bors
- csipet só
Így készül:
- Ha hagyományos virslit vettünk, akkor mindegyik vágjuk 3 kisebb darabra. A bacon szeleteket szintén vágjuk 3 egyenlő darabra.
- Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Egy nagy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
- A virsliket tekerjük körbe a kicsi bacon szeletekkel, és egy fogpiszkálóval rögzítsük. Rakjuk őket a tepsibe.
- Egy tálba keverjük össze a cukrot, a fokhagymaport és a borsot. Egy kisebb kanál segítségével szórjuk a virslis falatkák tetejére.
- 30-35 perc alatt ropogósra sütjük. (Sütőtől függően 180-200 fokon)
Csinálj mártogatóst a virslikhez!
- 10 ínycsiklandó mártogatósrecept
- Snidlinges-fokhagymás mártogatós szilveszterre
- Mediterrán mártogatós