Sütőtökkrémleves, ami nagyon krémes, tejszínes

nlc | 2021. Január 20.
Olcsó, kiadós, ráadásul finom és egészséges alapanyag a sütőtök. Ezúttal egy nagyon krémes, tejszínes sütőtökkrémleves receptet mutatunk.

A sütőtök egy hálás alapanyag, amit sokféleképp használhatunk fel a konyhában, hiszen izgalmas, laktató és nem mellesleg finom ételeket varázsolhatunk belőle. Kiváló önmagában, süteményekben is, de isteni krémleves is készülhet sütőtökből.

Szuper krémes, egészséges sütőtökkrémleves

Könnyedén, gyorsan valami finomat? Sütőtökkrémleves! (Fotó: Getty)

Hozzávalók:

Tipp: Tálaljuk apróra vágott petrezselyemmel, snidlinggel, pirított mogyoróval, szezámolajjal vagy reszelt gyömbérrel, így még finomabb ízvilágot kaphatunk.

Elkészítés:

1. Melegítsünk olajat egy nagy serpenyőben, közepes lángon. Adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és 2-3 percig főzzük puhára. Ezután következzen a fokhagyma, illetve a zöldségek, majd a szerecsendió is. Adjuk hozzá alaplét és 2 csésze (500 ml) vizet, majd forraljuk fel. Miután felforrt, vegyük vissza kis lángra a levesünk, fedjük le, és főzzük így további 25 percig, vagy amíg a zöldségek megpuhulnak. Hagyjuk egy kicsit hűlni.

2. Miután a levesünk nem túl forró, turmixoljuk össze az alapanyagokat, majd alacsony lángon keverjük hozzá a tejszínt, és fűszerezzük. Kész is vagyunk.

Többé nincs titok, így lesz igazán krémes a sütőtökleves:

A sütőtökben rengeteg vitamin található (Fotó: Getty Images)

A sütőtöknek rengeteg jó hatása van a szervezetünkre, így ha nem is rajongunk érte, egy próbát megér a kóstolás:

Krémlevesek:

(Nyitókép: Getty Images)

Exit mobile version