nlc.hu
Gasztro

A világ legerősebb chilije

Hármat is megevett a világ legerősebb chilijéből, Guinness-rekorder lett

A Carolina Reaper az első harapáskor édes, amely azonnal „olvadt lávába” csap át.

Egy kanadai férfi, aki igencsak odavan a fűszeres ételekért, Guinness-rekordot döntött azzal, hogy 10 másodperc alatt elfogyasztott három Carolina Reaper paprikát, ami a világ legerősebb chili paprikája.

Rekorder lett, mert hármat evett a világ legerősebb chilijéből

Képünk illusztráció (Unsplash)

A Guinness osztotta meg azt a videót, amelyben Mike Jack 9,72 másodperc alatt betolt három darab paprikát a kísérlet során.

Jacknek igazolást is be kellett nyújtani, hogy a kísérlet során elfogyasztott chili valóban Carolina Reaper volt, vagyis a Capsicum chinense paprika. A paprika piros, göcsörtös, kis, hegyes farokkal. 2013-ban a Guinness World Records a világ legcsípősebb paprikájaként jegyezte be, megelőzve a korábbi rekordert, a Trinidad Scorpion „Butch T”-t – írja a Wikipédia.

 

A hivatalos Guinness World Record szerint átlagos csípőssége 1,569,300 SHU, melyet a Winthrop Egyetem 2013-ban végzett vizsgálata állapított meg. A legcsípősebb darab csípőssége 2,2 millió SHU volt – ez a csípősség mértékegysége.

(via)

Még több rekord

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top