nlc.hu
Gasztro

Húsznál is több problémát talált a Nébih egy étteremben

Higiéniai problémák miatt zárt be egy utcai ételeket kínáló helyet a Nébih

Húsznál is több problémát is találtak az üzlet működésében.

Felfüggesztette egy fővárosi street food ételeket kínáló vendéglátóhely tevékenységét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, miután ellenőrzésekor súlyos higiéniai hiányosságokat tárt fel – tájékoztatotta a Nébih.

A hatóság 23 tétel nem nyomon követhető, illetve lejárt minőségmegőrzési idejű élelmiszert vont ki a helyszínen a forgalomból. Egyelőre még folyik a vizsgálat, amelyet követően derül majd ki, milyen mértékű bírságra számíthat az üzlet.

Higiéniai gondok miatt zárt be egy éttermet a Nébih

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Az étteremben a működési engedély alapján kizárólag tisztított zöldséget és gyümölcsöt, valamint konyhakész, mindössze hőkezelést igénylő húst használhattak volna. Ezzel szemben tisztítatlan zöldséget, földes árut, továbbá nem csak hőkezelést igénylő húst is tartottak a helyiségben.

A Nébih továbbá kifogásolta, hogy nem volt kitakarítva a mosogató helyiség és a közlekedő, túlzsúfolt volt a helyiség és hiányoztak a higiénikus kézmosáshoz szükséges szerek. A vendéglátóhely a hiányosságok kijavítása után, a hatóság helyszíni szemléjét követően folytathatja a tevékenységét.

Még több fogyasztóvédelem az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top