3 egyszerű, isteni citromos süti, ami beragyogja a hétköznapokat

Olga | 2021. Március 06.
Egy jó citromos sütemény mindig jó kedvre derít, a gyümölcs intenzív ízének köszönhetően különlegessé teszi a legunalmasabb hétköznapot is.

A citromot azért is szeretjük, mert bármelyik évszakban könnyen hozzá lehet jutni a boltokban, és garantáltan különleges süti készíthető, ha a citrom a fő összetevője. Hoztunk most három olyan citromos sütit, amiért az egész család rajongani fog.

Egyszerű és gyors citromos

Olyan egyszerű ez a citromos süti, hogy akár egy sűrű munkanap után is lesz még rá energiád, és mire elkészül a vacsora, kisül az isteni sütemény is.

Egyszerű, de nagyszerű citromos süti (Kép: Unsplash)

Hozzávalók:

Elkészítése:

Előmelegítjük a sütőt 175 fokra, kibélelünk egy kb. 22 centiméteres négyzet alakú tepsit sütőpapírral. A vajat és a cukrot habosra verjük a mixerrel, majd hozzáadjuk a tojásokat és a vaníliát. Egy másik tálban összekeverjük az átszitált lisztet és a sütőport, majd mindezt elkeverjük a vajas, tojásos cukorral. Egyenletesen eloszlatjuk a tepsiben és betoljuk a sütőbe 35 percre.

Citromos pite sütés nélkül

Imádjuk, ha még a sütőt sem kell bekapcsolni, és csodálatos citromos sütink lesz mindössze hat hozzávalóból, 20 perc munkával.

A sütés nélküli citromos pitét imádni fogod (Kép: Unsplash)

Hozzávalók:

Elkészítése:

Egy szétnyitható tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral. Az olvasztott vajat alaposan elkeverjük a darált/morzsásra tört keksszel, majd ezt az elegyet nyomkodjuk a sütőforma aljára, és betesszük a hűtőbe, amíg elkészítjük a citromos krémet. A mixerrel habosra verjük a mascarponét a sűrített tejjel és a habtejszínnel, majd hozzáadjuk a citromlevet, miközben alacsony fokozaton keverjük tovább. Végül a tésztára kanalazzuk a citromos krémet és minimum hat órát pihentetjük a hűtőben.

Mákos citromkuglóf

A citrom és a mák tökéletes páros, és most, hogy közeledik a húsvét, előkerülhet nyugodtan a kuglófforma is.

Minél mákosabb ez a citromos süti, annál jobb (Kép: Getty Images)

Hozzávalók:

Elkészítése:

Előmelegítjük a sütőt 160 fokra. Egy tálban összekeverjük a sütőport, lisztet, sót és a mákot. Egy másik tálban habosra verjük a mixerrel a vajat és a cukrot, majd hozzáadjuk a tojásokat is egyesével. A legvégén mehet bele a lisztes keverék, az író, a citromlé és a citrom héja, majd alacsony fokozaton alaposan simára keverjük a tésztát. A kuglófformába öntjük a kész keveréket, és betoljuk a sütőbe 65-75 percre – akkor van kész, ha szép aranybarnára sült a citromos süti teteje.

Kiemelt kép: Unsplash; Receptek forrása: 1, 2, 3

Mi lesz vacsorára?

Exit mobile version