Ahány ház, annyi sertéstokány – mi most egy olyan receptet hoztunk, ami visszahozza a régi idők emlékeit, és a kellemes nosztalgia mellett isteni ízekkel is megajándékoz.
Hozzávalók:
- 80 dkg sertéscomb
- 25 dkg füstölt császárszalonna
- 50 dkg szeletelt csiperkegomba
- 1 nagyobb vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db tv paprika
- 1 kisebb paradicsom
- 1,5 dl tejszín
- 1 kis pohár 20 százalékos tejföl
- 1 teáskanál csípős paprikakrém
- 2 teáskanál őrölt pirospaprika
- Fűszerek: só, bors, majoránna, szerecsendió, kakukkfű
- zsír
- 1 teáskanál liszt
Elkészítés:
A császárszalonnát kockázd fel, majd zsíron kicsit süsd meg. Közben vágd apróra a vöröshagymát, majd add hozzá a szalonnához, és hagyd, hogy üvegesre párolódjon. Ez idő alatt zúzd össze a fokhagymát, kockázd fel a paradicsomot és a paprikát, majd add a szalonnához, és párold 2 percig.
Mialatt a zöldségek párolódnak, kockázd fel a húst, és add hozzá a többihez. Sózd, borsozd, fűszerezd, és fedő alatt fehéredésig főzd. Ekkor jöhet a pirospaprika, a paprikakrém és a gomba. Az egészet öntsd fel körülbelül 1,5 dl vízzel, és fedő alatt főzd puhára a húst.
Amíg elkészül, a tejszínt, a tejfölt és a lisztet keverd el csomómentesre, és ha a hús már kész, folyamatos kevergetés közben öntsd a lábasba. Ezzel el is érkeztél a finisbe: néhány perc rotyogtatás után már tálalhatod is. Nokedlivel éppolyan mennyei, mint rizzsel