nlc.hu
Gasztro
Legfinomabb sertéstokány recept

A legfinomabb sertéstokány – ezt a receptet neked is el kell készítened!

Ez a sertéstokány attól finom, hogy nem spóroltuk ki belőle a hozzávalókat. Szaftos, ízes, ellenállhatatlan – pont olyan, amilyennek lennie kell! Próbáld ki te is!

Ahány ház, annyi sertéstokány – mi most egy olyan receptet hoztunk, ami visszahozza a régi idők emlékeit, és a kellemes nosztalgia mellett isteni ízekkel is megajándékoz.

Sertéstokány recept

Mennyei sertéstokány
Fotó: Getty Images

Hozzávalók:

  • 80 dkg sertéscomb
  • 25 dkg füstölt császárszalonna
  • 50 dkg szeletelt csiperkegomba
  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db tv paprika
  • 1 kisebb paradicsom
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 kis pohár 20 százalékos tejföl
  • 1 teáskanál csípős paprikakrém
  • 2 teáskanál őrölt pirospaprika
  • Fűszerek: só, bors, majoránna, szerecsendió, kakukkfű
  • zsír
  • 1 teáskanál liszt

Elkészítés:

A császárszalonnát kockázd fel, majd zsíron kicsit süsd meg. Közben vágd apróra a vöröshagymát, majd add hozzá a szalonnához, és hagyd, hogy üvegesre párolódjon. Ez idő alatt zúzd össze a fokhagymát, kockázd fel a paradicsomot és a paprikát, majd add a szalonnához, és párold 2 percig.

Mialatt a zöldségek párolódnak, kockázd fel a húst, és add hozzá a többihez. Sózd, borsozd, fűszerezd, és fedő alatt fehéredésig főzd. Ekkor jöhet a pirospaprika, a paprikakrém és a gomba. Az egészet öntsd fel körülbelül 1,5 dl vízzel, és fedő alatt főzd puhára a húst.

Amíg elkészül, a tejszínt, a tejfölt és a lisztet keverd el csomómentesre, és ha a hús már kész, folyamatos kevergetés közben öntsd a lábasba. Ezzel el is érkeztél a finisbe: néhány perc rotyogtatás után már tálalhatod is. Nokedlivel éppolyan mennyei, mint rizzsel

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top