Így készül az eredeti BBQ csirkeszárny – illatos, füstös, ellenállhatatlan

Miss Poppy | 2021. Március 25.
Fűszeres, aromás, ragacsos és nem lehet vele leállni – ilyen a hamisítatlan BBQ csirkeszárny, amit se perc alatt elkészíthetsz otthon!

Ha nem szeretsz olajban sütni, ez a recept neked való! Tepsiben sütni sokkal egyszerűbb, mint olajban, és még az olajszaggal sem kell számolnod, csakis a mennyei BBQ csirkeszárnyak illatával.

Ragacsos BBQ csirkeszárny

Pikáns csili, édes méz, intenzív fűszerek – ez a csípős csirkeszárny mindent tud, amit egy ilyen ételtől elvárunk. Eheted magában is, vagy zöldségekkel, de csipegethetsz mellé steakburgonyát is.

Hamisítatlan, ragacsos BBQ csirkeszárny (Fotó: Getty Images)

Hozzávalók:

A húshoz:

A BBQ szószhoz:

Elkészítés:

Mosd meg a csirkeszárnyakat, itasd le róluk a vizet, majd a húshoz a fűszereket egy tálban keverd össze, és forgasd bele a szárnyakat. Bélelj ki egy tepsit alufóliával, locsolj rá egy kevés olajat, és fektesd bele a csirkeszárnyakat, majd süsd őket körülbelül 30 percig 180 fokon.

Amíg sülnek, keverd ki a BBQ szószt, ami egyébként a sertéshúshoz is passzol! Izzítsd be a tűzhelyet, és alacsony hőmérsékleten az összes hozzávalót kezdd el melegíteni egy serpenyőben, folyamatos kevergetés közben. Forralástól számítva főzd még 2-3 percig, majd a sütési idő előtt 10 perccel vedd ki a csirkeszárnyakat, alaposan mártogasd bele őket a szószba, és tedd vissza sülni őket. Innentől számítva már a célegyenesben vagy: néhány perc, és már eheted is a ragacsos, illatos csirkeszárnyakat!

Még több ínycsiklandó recept!

Exit mobile version