Főételek zsenge zöldborsóból: krémes csirkerizottó és tejszínes-zöldborsós tészta

Petrás Gabriella | 2021. Április 10.
A zsenge zöldborsóból zamatos és könnyed ételeket készíthetsz. Most a két legfinomabb fogást hoztuk el nektek, amiktől garantáltan szebb lesz a tavasz!

A zöldborsó a tavasz egyik legelső zöldsége: édes, zsenge és sokféleképpen elkészíthetjük. Most két olyan receptet mutatunk, amiket akkor is könnyen összedobhatsz, ha nem te vagy a legnagyobb konyhaművész, de benne vagy a főtt tojásnál egy kicsit összetettebb étel elkészítésében.

Zöldborsós csirkerizottó

Millió recept létezik zöldborsóra, de ha egy könnyű, húsos finomságra vágysz, ezt a rizottót készítsd el! Az illatos zöldborsó és a csirke tökéletes párost alkotnak.

Isteni zöldborsós-csirkés rizottó (Fotó: Getty Images)

Hozzávalók:

Elkészítés:

Kockázd fel a hagymát, egy kanál vajon párold üvegesre, majd add hozzá a rizst, valamint a zúzott fokhagymát. Néhány perc pirítás után öntsd hozzá a fehérbort, és addig főzd, amíg el nem párolog az alkohol. Ezután öntsd fel a húslevesalaplével, és gyakori kevergetés közben főzd puhára a rizst.

Közben vágd kockákra a csirkemellet, és egy serpenyőben, 2 evőkanál vajon pirítsd meg, majd főzd készre. Sóval, borssal ízesítsd. Ha kész, öntsd a már majdnem kész rizshez a zöldborsóval együtt, keverd hozzá a tárkonyt, sózd, borsozd, és add hozzá a maradék 1 kanál vajat. Főzd készre az ételt, és tálaláskor szórhatsz a tetejére reszelt parmezánt is.

Tejszínes-zöldborsós tészta

Azt már elmondtuk, mi a menzás zöldborsófőzelék titka, itt az ideje, hogy tésztával is kipróbáld ezt a zsenge zöldséget! Ha gyorsan elkészíthető, krémes tésztaételre vágysz, ebben a tejszínes-zöldborsós csodában nem fogsz csalódni!

Tejszínes-zöldborsós tészta (Fotó: Getty Images)

Hozzávalók:

Elkészítés:

Kockázd fel a csirkemellet, majd olívaolajon pirítsd meg. Add hozzá a zöldborsót, és párold 10 percig fedő alatt. Ezt követően öntsd fel tejszínnel és fűszerezd, majd addig főzd kis lángon, amíg be nem sűrűsödik. Közben egy lábasban tegyél fel sós vizet forrni, és ha már bugyog, dobd bele a spagettit, majd főzd készre.

Amíg a tészta elkészül, a csirke és a zöldborsó is megpuhul. Fogj egy szűrőt, csepegtesd le a tésztát, forgasd bele a tejszínes raguba, add hozzá a citromlevet, keverd el, és tedd az egészet egy kivajazott jénai tálba. A tetejére szórj reszelt sajtot, majd süsd a tejszínes tésztádat 180 fokon 10 percig, hogy az ízek összeérjenek, és már tálalhatod is!

Még több ínycsiklandó recept!

Exit mobile version