Az idei, szokatlanul hideg tavasz miatt heteket csúszott a magyar spárga szezonja, ráadásul, ami megtermett, az sem piacképes – írja a Délmagyar.
A lapnak nyilatkozó termelő szerint a szárak elgörbültek, elfagytak, emiatt a zöldség nem olyan mutatós, ahogy azt általában az emberek megszokták. Igaz, ettől még a spárga ehető – érdemes is fogyasztani, mert rendkívül egészséges – csak nem olyan szép.
A szakember szerint mostanra már a zöld spárga kibújt a földből, de a fehér változatra még várni kell. A termelő rámutatott, hogy a spárga egyik nagy ellensége a szél, ami elgörbíti a szárakat. Emellett a talaj hőmérséklete is számít, nem elég a napsütés, a földnek is át kell melegednie.
Néhány recept, amihez jó, ha van otthon spárga:
- Tudjuk, hogy diétába kezdtél: 3 csodásan finom saláta
- Mit készítsünk spárgából? 3 pofon egyszerű recept
- Spárgakrémleves: 3 receptet is mutatunk