

Az egyik legegészségesebb tavaszi zöldség a spárga: sok rostot, vitamint, kalciumot, káliumot és folsavat tartalmaz, miközben kalóriatartalma alacsony. Bőségesen terem belőle itthon, mégis alig vásárolják a magyarok – írja a Napi.hu.
Magyarország igazi spárganagyhatalomnak számít, évente 5600-6700 tonna spárgát szüretelnek az 1500 hektáros termőterületről. A termés 95 százaléka viszont külföldre megy, mert minden jótékony hatása ellenére a magyar háztartások nem igazán vásárolják a spárgát.
Igaz, nem olcsó zöldség a spárga. A Budapesti Nagybani Piacon a fehér spárgát 1943 forint/kilogramm áron, a zöld spárgát kilónként 1986 forintért árulták a 16-18. héten. Ez egyaránt 18 százalékkal magasabb ár az előző év azonos időszakához képest.
(Kiemelt kép: Karolina Grabowska from Pexels)