nlc.hu
Gasztro

Nem veszik a magyarok a spárgát

Nem veszik a magyarok a hazai szuperzöldséget

Jótékony hatása és egészséges volta ellenére nem túl népszerű a hazai szuperzöldség, a spárga, bár az is igaz, hogy egekben az ára.
Spárga

Az egyik legegészségesebb tavaszi zöldség a spárga: sok rostot, vitamint, kalciumot, káliumot és folsavat tartalmaz, miközben kalóriatartalma alacsony. Bőségesen terem belőle itthon, mégis alig vásárolják a magyarok – írja a Napi.hu.

Magyarország igazi spárganagyhatalomnak számít, évente 5600-6700 tonna spárgát szüretelnek az 1500 hektáros termőterületről. A termés 95 százaléka viszont külföldre megy, mert minden jótékony hatása ellenére a magyar háztartások nem igazán vásárolják a spárgát.

Igaz, nem olcsó zöldség a spárga. A Budapesti Nagybani Piacon a fehér spárgát 1943 forint/kilogramm áron, a zöld spárgát kilónként 1986 forintért árulták a 16-18. héten. Ez egyaránt 18 százalékkal magasabb ár az előző év azonos időszakához képest.

(Kiemelt kép: Karolina Grabowska from Pexels)

3+3 spárgás recept:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top