3 különleges csirkeszárny recept, amit eddig biztosan nem próbáltál!

Olga | 2021. Május 25.
A csirkeszárny remek alapanyag, ha már unod a csirkecombot és falatnyi, fűszeres húst ennél inkább.

A csirkeszárny nem véletlenül partikaja, kisütve pont jól megfogható, kés és villa nélkül ehető, és jó fűszeresre, ropogósra süthető. Régebben azt mondtuk volna, hogy hó végén is érdemes a csirkecomb helyett a szárnyat választani, mert sokkal olcsóbb, ám mára sajnos ez érvényét vesztette, mert majdnem egy árban vannak – nagyjából 100 forint a kilónkénti árkülönbség –, így aztán a csirkeszárnyat tényleg akkor készítjük, amikor falatnyi húsokat szeretnénk enni különleges fűszerezéssel. Ehhez hoztunk három olyan receptet, amit még tuti nem próbáltál.

Citromos, borsos szárnyak

A citromos csirkeszárny különleges ízélményt ad (Kép: Getty Images)

Hozzávalók:

Elkészítése:

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Egy tálban a csirkeszárnyakra szórjuk a sütőport, a fél teáskanál sót, és alaposan belemasszírozzuk a húsba. A tepsit kiolajozzuk vagy sütőpapírral béleljük, majd a sütőporos, sós csirkeszárnyakat elrendezzük rajta. 35 percig sütjük, majd feltekerjük a sütőt 220 fokra és további 45 percet adunk a húsnak a sütőben, így lesz igazán ropogós. Közben kikeverjük a szószt: az olvasztott vajat, citromlét, sót és borsot összekeverjük, tálaláskor ezzel a szósszal nyakon öntjük a csirkeszárnyakat.

Mézes, fokhagymás szárnyak

A fűszerezésen múlik a csirkeszárnyak sikere (Kép: Getty Images)

Hozzávalók:

Elkészítése:

Egy nagy serpenyőben feltesszük melegedni az ujjnyi olajat, amiben majd kisütjük a csirkeszárnyakat. Amíg forrósodik az olaj, meghempergetjük a szárnyakat a liszt, fokhagymapor, bors és só keverékében. Az olajban 4 percig sütjük a csirkeszárnyak mindkét oldalát, majd kiszedjük papírtörlőre. Egy másik serpenyőben felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a fokhagymát, gyömbért, szójaszószt, mézet és cukrot, majd kevergetés mellett 5-7 percig forraljuk. Ebbe a szószba rakjuk a csirkeszárnyakat és alaposan beleforgatjuk, hogy mindenhol bevonja a szósz a húsokat. Tálaláskor megszórjuk szezámmaggal.

Mangós, csípős szárnyak

A gyümölcs és a csípős paprika remek páros a csirkeszárnyon (Kép: Getty Images)

Hozzávalók:

Elkészítése:

Előmelegítjük a sütőt 220 fokra. A csirkeszárnyakat beleforgatjuk a liszt, chilipor, fokhagymapor, bors és só keverékébe, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük mindet. 45 percig sütjük a szárnyakat. Közben egy kézimixer segítségével elkészítjük a szószt a mangóból, habanero paprikákból, fokhagymából, pirospaprikából, almaecetből és citromléből, majd egy kis lábasban ezt az egészet főzzük 5-10 percig. A sült csirkeszárnyakat alaposan megmártjuk a szószban, hogy bevonja mindenhol, visszatesszük a tepsibe és még 8-10 percig így sütjük, amíg a szósz karamellizálódik.

Via

Jöhet a desszert?

Exit mobile version