nlc.hu
Gasztro

Nutellás desszertek

3 gyors desszert, ha van otthon Nutella

A most következő három édesség elkészítéséhez sem túl sok időre, sem pedig különösebb konyhai rutinra nincs szükség, Nutellára viszont annál inkább...

A Nutella magában kanalazva vagy kenyérre kenve is nagy kedvenc, de szuper desszerteket is készíthetsz vele, méghozzá gyorsan és nagyon egyszerűen. Három ilyen receptet hoztunk.

Nutellás mousse

Hozzávalók:

  • 1 bögre habtejszín
  • 1⁄2 bögre nutella
  • 1⁄4 teáskanál instant kávé
Nutella mousse

Nutella mousse (Fotó: Getty Images)

Így készül:

  1. A habtejszínt és az instant kávét öntsd egy tálba és addig kevergesd, míg a kávé fel nem oldódik!
  2. Ad hozzá a Nutellát!
  3. Elektromos habverővel legalább 1 percig verd!
  4. A tál oldaláról és aljáról kapard fel a letapadt krémet, majd további 1-2 percig verd a habverővel!
  5. A habot adagold pohárkákba! Ezen a ponton  az állaga még puha és laza, de ne aggódj, mert a hűtőben megdermed.
  6. Tedd a hűtőbe 3-4 órára!
  7. Tálalás előtt a tetejét díszítsd tejszínhabbal!

Nutellás mini brownie

Hozzávalók:

  • 1⁄2 bögre nutella
  • 1 nagy tojás
  • 5 evőkanál  liszt
  • 1⁄2 bögre aprított mogyoró 
Nutellás mini brownie

Nutellás mini brownie (Fotó: Getty Images)

Így készül:

  1. A sütőt melegítsd elő 170 fokra!
  2. Egy 12 darabos muffinsütőt bélelj ki muffinpapírral!
  3. A Nutellát és a tojást habverővel alaposan keverd el!
  4. Add hozzá a lisztet és keverd tovább, egészen addig, míg teljesen csomómentes nem lesz!
  5. Kanalazd a tésztát a muffinsütőbe, úgy, hogy a formákat nagyjából háromnegyedig töltse ki!
  6. Szórd meg a tetejét az aprított mogyoróval! 
  7. Süsd 11-12 percig!
  8. Hagyd teljesen kihűlni!

Nutellás smoothie

Hozzávalók:

  • 3 bögre tej vagy szójatej
  • 3 evőkanál Nutella
  • 1⁄2 bögre méz
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 banán
Nutellás smoothie

Nutellás smoothie (Fotó: Getty Images)

Így készül:

  1. A banánt hámozd meg és szeleteld fel!
  2. Az összes hozzávalót szórd a turmixgépbe és mixeld össze!
  3. Jégkockával, esetleg csokiszórással a tetején tálald!

Tudtad?

  • A Nutella szilárd állagú elődjét, a Pasta Gianduját 1946-ban alkotta meg Pietro Ferrero olasz pék. 1951-ben Supercrema néven fejlesztette tovább az akkor már krémes édességet. Ez utóbbit a fia, Michele Ferrero újította meg 1963-ban, 1964 tavaszán pedig Nutella néven dobta piacra.
  • A Ferrero cég a világ mogyorótermésének mintegy negyedét vásárolja fel évente. A Nutella gyártásához használt kétévi mogyorómennyiséggel meg lehetne tölteni a római Colosseumot. Egy 400 grammos kiszerelésű Nutella 52 szem mogyorót tartalmaz.
  • A Nutella világnapja február 5-én van. Az ötlet két olasz bloggertől származik 2007-ből, a Ferrero azonban az első években a legkevésbé sem díjazta azt, később azonban újragondolták és 2015 óta már ők is ünneplik a Nutella Napot.
  • Olaszország olyan büszke a Nutellára, hogy 2014-ben az olasz posta bélyeget adott ki a termék megjelenésének 50. évfordulójára.

Még több desszert

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top