Akár húsimádó vagy, akár vega, olyan recepteket mutatunk, amiktől te leszel a grillezés császárnője! Grillszezonra fel!
Édes-csípős sült oldalas
A sült oldalas az az étel, amit már az iskola menzáján is pont úgy szerettünk, mint felnőttként. Most a grillezett változatot mutatjuk meg – készülj, mert nagyon finom!
Hozzávalók:
- 1 kg előfőzött oldalas
- 2 evőkanál méz
- 2 evőkanál mustár
- 2 evőkanál ketchup
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 1 mokkáskanál kömény
- 1 mokkáskanál csombor
- 1 mokkáskanál füstölt pirospaprika
- só, bors
- 2 dl olaj
Elkészítés:
Fontos, hogy ne nyers oldalast kezdj el grillezni! Főzd elő sós vízben félpuhára, ás utána pácold be a húst, majd hagyd néhány órát állni a páclében a hűtőben.
Amíg fő a hús, készítsd el a páclét: az olajba keverd el az összes fűszert, zúzd össze a fokhagymát, add a fűszerkeverékhez, jöhet a mustár, a méz és a ketchup is. Amikor a hús megfőtt, hagyd kihűlni, majd forgasd bele a pácba, és irány a hűtő! Néhány óra elteltével indulhat a grillezés – addig süsd, amíg szép, piros nem lesz a hús mindkét oldala!
Sajttal töltött grillezett gomba
Ha vegetáriánus vagy, vagy egyszerűen csak mellőznéd a húst, ezt a töltött gombát készítsd el!
Hozzávalók:
- 15 db nagyobb fejű csiperkegomba
- 15 szelet bacon
- 10 dkg feta sajt
- őrölt színes bors
Elkészítés:
Mosd meg, és tisztítsd meg a gombákat, törd le a szárukat, és csak a kalapjukat használd. Süsd elő a gombafejeket mindkét oldalon körülbelül 5-5 percig. Ezután kockázd fel a fetát, és egy-egy kockát tegyél a gombafejek mindegyikébe, és szórj rájuk őrölt fekete borsot. Végül tekerd be a gombafejeket baconbe, és irány újra a grillrács! Oldalanként újabb 5-6 perc után már eheted is a mennyei töltött gombát!
Ragacsos-mázas csirkeszárnyak
Mi nem ismerünk olyan embert a földön, aki ne imádná a ragacsos csirkeszárnyakat. Ennek a grillezett verziónak pedig a rabjai vagyunk!
Hozzávalók:
- 12 db csirkeszárny
- 4 evőkanál ketchup
- 4 evőkanál Worchester-szósz
- 1 teáskanál barna cukor
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- chilipehely
- só, bors
Elkészítés:
Első lépésként készítsd el a pácot: keverd össze az összes hozzávalót, törd össze a fokhagymát, és kóstold meg, elég csípős-e, most még tudod szabályozni az ízek intenzitását. Ezután forgasd bele a pácba a csirkeszárnyakat, hagyd 1 órát állni letakarva a hűtőben, és utána mehetnek a grillrácsra! Az, hogy mennyi a sütési idő, a parázs mennyiségétől is függ, a legjobb, ha azt figyeled, mikor sült ropogósra mindkét oldala a húsoknak.
A cikk a Bayer Hungária megbízásából készült.