3 szuper, habos málnás finomság, amit idén el kell készítened!

P.G. | 2021. Június 18.
Mire van szükségünk egy meleg nyári napon? Hűsítő desszertekre, éppen ezért habkönnyű málnás édességeket hoztunk, amikre nem lehet nemet mondani!

Krémes, házi málnafagyi

A málnafagyi egyike azon édességeknek, amik a gyerekkorunkat idézi. Régen még csak 5-6 fajta ízből választhattunk, mégsem volt hiányérzetünk, imádtuk, ha végre kanalazhattunk egy kis krémes fagyit. Ez a recept a régi korok ízét idézi, érdemes elkészítened.

A málnafagyi tetejére díszítésként áfonyát is szórhatsz
Fotó: Getty Images

Hozzávalók:

Elkészítés:

Verd fel a tejszínhabot, és szeleteld fel apróra a mentaleveleket. Egy tálban dolgozd el botmixerrel a joghurtot, a mézet, a mentát és a málnát. Add hozzá a tejszínt, keverd el alaposan, öntsd bele egy műanyag ételdobozba, és tedd 2-3 órára a hűtőbe. Fogyasztás előtt fél órával érdemes áttenni a hűtőbe, hogy ne legyen annyira kemény a fagyid.

Habos, málnás pohárkrém

Ha gyors desszertet szeretnél, és valami nagyon könnyűt, habosat kanalaznál, ez a málnás pohárkrém neked való! Extra gyorsan megvagy vele, és marad időd a pihenésre is.

A málnás pohárkrém igaz nyári finomság
Fotó: Getty Images

Hozzávalók:

Elkészítés:

3 evőkanál cukrot keverj el 1 csomag vaníliás cukorral és 1 mokkáskanál fahéjjal, majd mosd meg a málnát, és keverd hozzá a cukorhoz. Hagyd 20 percig állni, közben készítsd el a mascarponés krémet.

A mascarponét keverd el a görög joghurttal, a tejföllel, adj hozzá 1 evőkanál cukrot és 1 csomag vaníliás cukrot, és alaposan dolgozd el. Ha kész vagy, fogj egy poharat, kanalazz az aljára a málnából, aztán jöhet a mascarponés krém, és végül újra a málna. Tedd a hűtőbe 1 órára, és már eheted is.

Sütés nélküli málnás-kókuszos kocka

Megértjük, ha a nagy melegben semmi kedved bekapcsolni a sütőt, pont ezért mutatunk egy zseniálisan egyszerű, mégis nagyon finom málnás sütit, ami pillanatok alatt kész.

A málnás kocka extra gyorsan elkészül
Fotó: Getty Images

Hozzávalók:

Elkészítés:

Első lépésként főzd meg a pudingot, főzd bele a kókuszreszeléket, és hagyd langyosra hűlni. Amíg hűl, egy szűrőben mosd meg a málnát, keverd el 1 evőkanál cukorral, hagyd lecsepegni, és pépesítsd botmixerrel. Egy tálban verd fel a tejszínhabot, majd add hozzá a pudingot és a málnát.  Fogj egy kapcsos tortaformát, az aljára fektesd le a zabkekszeket, most jöhet a krém, a tetejére pedig díszítésként egy kis málna, majd irány a hűtő! 2 óra dermedés után már eheted is!

Gyors főételhez keresel receptet? Megtaláltad!

Exit mobile version