Krémes, házi málnafagyi
A málnafagyi egyike azon édességeknek, amik a gyerekkorunkat idézi. Régen még csak 5-6 fajta ízből választhattunk, mégsem volt hiányérzetünk, imádtuk, ha végre kanalazhattunk egy kis krémes fagyit. Ez a recept a régi korok ízét idézi, érdemes elkészítened.
Hozzávalók:
- 2 pohár görög joghurt
- 25 dkg málna
- 4 evőkanál méz
- 3 dl habtejszín
- 4-5 levél menta
Elkészítés:
Verd fel a tejszínhabot, és szeleteld fel apróra a mentaleveleket. Egy tálban dolgozd el botmixerrel a joghurtot, a mézet, a mentát és a málnát. Add hozzá a tejszínt, keverd el alaposan, öntsd bele egy műanyag ételdobozba, és tedd 2-3 órára a hűtőbe. Fogyasztás előtt fél órával érdemes áttenni a hűtőbe, hogy ne legyen annyira kemény a fagyid.
Habos, málnás pohárkrém
Ha gyors desszertet szeretnél, és valami nagyon könnyűt, habosat kanalaznál, ez a málnás pohárkrém neked való! Extra gyorsan megvagy vele, és marad időd a pihenésre is.
Hozzávalók:
- 50 dkg málna
- 5 evőkanál cukor
- 30 dkg mascarpone
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 kis doboz tejföl
- 1 kis doboz görög joghurt
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
Elkészítés:
3 evőkanál cukrot keverj el 1 csomag vaníliás cukorral és 1 mokkáskanál fahéjjal, majd mosd meg a málnát, és keverd hozzá a cukorhoz. Hagyd 20 percig állni, közben készítsd el a mascarponés krémet.
A mascarponét keverd el a görög joghurttal, a tejföllel, adj hozzá 1 evőkanál cukrot és 1 csomag vaníliás cukrot, és alaposan dolgozd el. Ha kész vagy, fogj egy poharat, kanalazz az aljára a málnából, aztán jöhet a mascarponés krém, és végül újra a málna. Tedd a hűtőbe 1 órára, és már eheted is.
Sütés nélküli málnás-kókuszos kocka
Megértjük, ha a nagy melegben semmi kedved bekapcsolni a sütőt, pont ezért mutatunk egy zseniálisan egyszerű, mégis nagyon finom málnás sütit, ami pillanatok alatt kész.
Hozzávalók:
- 1 csomag zabkeksz
- 7 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 csomag tejszínes pudingpor
- 5 evőkanál cukor
- 1 evőkanál kókuszreszelék
- 20 dkg málna
- 5 dl habtejszín
Elkészítés:
Első lépésként főzd meg a pudingot, főzd bele a kókuszreszeléket, és hagyd langyosra hűlni. Amíg hűl, egy szűrőben mosd meg a málnát, keverd el 1 evőkanál cukorral, hagyd lecsepegni, és pépesítsd botmixerrel. Egy tálban verd fel a tejszínhabot, majd add hozzá a pudingot és a málnát. Fogj egy kapcsos tortaformát, az aljára fektesd le a zabkekszeket, most jöhet a krém, a tetejére pedig díszítésként egy kis málna, majd irány a hűtő! 2 óra dermedés után már eheted is!