3 könnyen elkészíthető snack és mártogatós meccsnézéshez

P.G. | 2021. Június 22.
Ezeket a házi ropogtatnivalókat, mártogatósokat nagyon gyorsan elkészítheted, és sokkal finomabbak, mint a bolti változatok!

Akár vérbeli szurkoló vagy, akár az EB idejére válsz instant rajongóvá, ezekkel a sós snackekkel minden meccs élvezetesebb lesz!

Fokhagymás-sajtos snack

A sajtos snackekből sosem elég, igazi jolly jokerek, az egyetlen hibájuk, hogy sosem lehet belőlük eleget készíteni. Ha épp csak hazaértél a meccsre, és nem akarsz órákat a konyhában tölteni, ezt a sajtos snacket készítsd el!

A tetejére szezámmagot vagy köménymagot is szórhatsz
(Fotó: Getty Images)

Hozzávalók:

Elkészítés:

Első lépésként zúzd össze a fokhagymát, keverd el az olívaolajjal, a sóval, az őrölt borssal és a medvehagymával, majd ezzel a fűszeres olajjal kend meg a kitekert tésztát. Reszeld le a sajtokat, keverd össze őket, szórd a tészta tetejére, majd óvatosan csavard fel. A tetejét még kend meg fűszeres olajjal, vágd fel kis kockákra, és tedd sütőpapírral kibélelt tepsibe a falatkákat. 180 fokon körülbelül 10-15 perc alatt készre sülnek. Ha hedonista vagy, fogyaszthatod medvehagymás tejföllel is!

Csicseriborsóchips

Ha az EB alatt nassolnál, de a hagyományos helyett inkább egészséges rágcsát ropogtatnál, készítsd el ezt a csicseriborsóchipset!

Ropogós csicseriborsó chips
(Fotó: Getty Images)

Hozzávalók:

Elkészítés:

Fogj egy tálat, keverd el a lisztet, a fűszereket és a sót, majd öntsd bele az olívaolajat, a vizet, és gyúrd addig, amíg a tészta össze nem áll. Arra ügyelj, hogy ne vidd túlzásba a lisztezést, a tészta akkor jó, ha enyhén ragacsos. Hagyd állni fél órát, majd tedd két sütőpapír közé, nyújtsd ki, és vágd fel négyzet vagy háromszög alakúra attól függően, hogy milyen formájú chipset szeretnél.
Most már csak a sütés van hátra: meleg, de nem forró, bő olajban süsd ki, várd meg, amíg kihűl, és salsával, fűszeres tejföllel fogyaszd!

Chilis-babos mártogatós zöldségekkel

Ha te sem tudod elképzelni a meccsnézést krémes mártogatós nélkül, akkor ezt a szószt készítsd el! Kellemesen csípős, és pont tökéletesen fűszeres, ami répával és uborkával pont olyan jól működik, mint tortilla chipsszel.

A házi mártogatós zöldségekkel és chipsszel is finom
(Fotó: Getty Images)

Hozzávalók:

Elkészítés:

A vörösbabról csepegtesd le a levét, öntsd egy tálba, és törd össze villával. Add hozzá az olívaolajat, a paradicsompürét, majd keverd el. Most jöhetnek a fűszerek, majd végül az egészet pürésítsd robotgéppel. Mellé vágj fel uborkát, répát, karalábét, de csicseriborsó chipsszel is nagyon finom!

Ha gyorsan főznél finomat, ezeket ajánljuk!

Exit mobile version