3 recept TikTokról, amiért a fél világ megőrült

Olga | 2021. Július 07.
A legnépszerűbb TikTok-recepteket hoztuk el nektek, amiket tényleg kipróbált minimum a fél világ.

A TikTokot lehet nem szeretni, de kétségtelen, hogy nagy hatással van a világ jelentős részére, például lassan átalakítja a főzési szokásainkat is. A TikTokról elterjedt kis videókban általában egyszerű recepteket osztanak meg a felhasználók, amiket tömegek próbálnak ki aztán otthon, a saját konyhájukban. Az utóbbi idők három legsikeresebb TikTok receptjét hoztuk el nektek, hogy ne csak videón, hanem írásban is meglegyen, hogyan kell elkészíteni az elhíresült ételeket.

Fekete sajttorta sütés nélkül

Hozzávalók:

A fekete sajttorta tetejére egy réteg fehér krémet is rakhatunk (Kép: Getty Images)

Elkészítése:

Egy 22 centis tortaformát vajjal kikenünk. A kekszeket morzsásra őröljük, hozzáadjuk az olvasztott vajat, simára keverjük, majd a tortaformába nyomkodjuk. A hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a krémet. A mascarponét habverővel szép simára keverjük a habtejszínnel, porcukorral, kakaóporral, vaníliával, szénporral és a sóval, majd a krémet eloszlatjuk egyenletesen a kekszrétegen, megszórjuk fekete szezámmaggal a tetejét, és 2-3 órára betoljuk az egészet a hűtőbe.

Felhőkenyér

Hozzávalók:

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, a felénél hozzáadjuk a cukrot és a keményítőt. Ezen a ponton rakhatunk bele ételszínezéket is, ha színes felhőkenyeret szeretnénk készíteni. Egy evőkanállal halmozzuk a sütőpapírra a keveréket és 25 perc sütés után mind megesszük.

Kertszökevény focaccia

Hozzávalók:

A tésztához:

A tetejére:

A focaccia nemcsak finom, de szép is (Kép: Getty Images)

Elkészítése:

A TikTok-videókban gyorsan elkészül, a valóságban azért kicsit macerásabb a focaccia sütése. Összekeverjük a meleg vizet a mézzel, élesztővel és 60 gramm kenyérliszttel, letakarva félretesszük kelni. Ha szépen megkelt a tészta (20-30 perc kell neki), akkor mehet bele 5 evőkanál olívaolaj, a maradék kenyérliszt, fehér liszt és a só. Jól összegyúrjuk a tésztát, majd kiolajozott tálban letakarva meleg helyen hagyjuk tovább kelni 1-2 órát. Egy 45×33 centis tepsit kibélelünk sütőpapírral, meglocsoljuk 1-2 evőkanál olívaolajjal, erre tesszük a megkelt tésztát, amit kézzel a tepsi méretére nyújtunk. Újabb kör kelesztés következik letakarva, akár egy egész éjszakára is betehetjük így, a tepsiben a hűtőbe.

A kelesztés végén előmelegítjük a sütőt 200 fokra. A focaccia tészta felszínét meglocsoljuk a maradék 2 evőkanál olívaolajjal, és ebbe nyomjuk óvatosan a zöldeket, virágokat, vékonyra szeletelt hozzávalókat úgy, hogy egy kertet idézzen a végeredmény a tésztán. Mielőtt betolnánk a sütőbe, megszórjuk sóval, majd aranybarnára sütjük nagyjából 20-25 perc alatt. Tálalás előtt hagyjuk hűlni 10 percet, utána már bátran szeletelhetjük és bezsebelhetjük a dicséreteket érte.

Jöhet a desszert!

Exit mobile version