A Cocó7 Cukrászda túrókrémmel és meggyel töltött, étcsokoládéba mártott süteménye nyerte el idén a Budapest desszertje díjat.
A Magyar Csokoládé és Édesség Szövetség negyedik alkalommal hirdette meg a Budapest desszertje versenyt. Fontos szempont volt, hogy az édesség olyan, bárki által beszerezhető alapanyagokból készüljön, amelyek egész évben elérhetőek. Idén a cukrászoknak a csokoládé és a túró felhasználásával kellett elkészíteniük az édességet – mondta Rebrus Csaba, a szövetség elnöke az Édes Napok keddi sajtótájékoztatóján.
A versenyen a jelöltek anonim módon indulnak, az ötfős zsűri előtt az édességek sorszámmal, logó nélkül jelennek meg. A verseny győztese idén szoros eredménnyel lett a budapesti Cocó7 Cukrászda.
Bretz Bernadett, a budapesti Cocó 7 Cukrászda tulajdonosa és cukrásza elmondta: a desszert alapját adó krém egy nagyon könnyű túró mousse, amelynek közepébe amarénás, mandulalikőr ízesítésű, kompót jellegű meggy került. A süteményt kakaóvajas, hatvan százalékos étcsokoládés krémbe mártották.
A gömb alakú süteményt először az Édes Napok Budapest csokoládé- és édességünnepen kóstolhatja meg a nagyközönség péntektől a Szent István-bazilika előtt.
(MTI)
(Kiemelt kép: Facebook/Cocó7)