nlc.hu
Szabadidő

Chilis fagyi kapta az év fagylaltja díjat

Megvan az év fagylaltja, és van benne chili bőven

De nem csak az év fagylaltja furcsa elegy, van itt szelíd kender vadszederrel is.

Fehér Gergő békéscsabai cukrász Bíborka fantázianevű, chilis, szedres, csokis alkotása lett az év fagylaltja a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idei versenyén, írja az MTI.

A díjat 1998 óta minden évben átadják, az idei verseny döntőjét hétfőn tartották Budapesten. A Cafe One-t képviselő Fehér Gergő mögött Koncz Andrea lett a második a gödöllői Sissi Fagylaltozóból balzsamos sült áfonyás, lágy kecskesajtos fagylaltjával, Márton Brigitta pedig a harmadik a balatonfüredi Bagaméri Fagylaltozóból édes tejfölös, Cumberland mártással készülő fagyijával.

Fehér Gergő, az év fagyija díjazottja

Fehér Gergő a díjjal / Fotó: Café One Facebook oldala

„Helyi alapanyagokból készítettem a Bíborkát. Az üzemünk Szabadkígyóson van, a chili újkígyósi, a szeder adta magát egy gyümölcsös fagyiba, a csokival kiegészítve nagyon finom elegyet alkotnak. A Bíborkát a kávézónkban már egy ideje lehet kapni” – mondta az év fagylaltja elismeréssel és vándorkupával jutalmazott Fehér Gergő az MTI-nek.

Volt még pár érdekes ízelegy:

Az Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás tiszteletére kiírt, erdő-mező ízei kategória győztese Nagy László lett a dunaföldvári Marcipán Cukrászdából rozmaringos-málnás étcsokoládéjával. A második helyen ebben a mezőnyben is Koncz Andrea végzett, itt Szelíd kender vad szederrel fantázianevű fagylaltjával, a harmadik pedig Reif Ferenc lett a polgárdi Dock Cukrászda képviseletében a Mezei kakukkfütty elnevezésű fagyival. Utóbbi a szakmai szervezetek különdíját is elnyerte, míg a közönségdíjas szintén Koncz Andrea és a balzsamos sült áfonyás, lágy kecskesajtos fagylalt lett.

Az MTI kitér arra, hogy az idei versenybe 81 fagylaltot neveztek, a négy régiós elődöntőből húsz jutott be a hétfői budapesti döntőbe.

Gasztroügyek: 

Fotó: Unsplash

Fotó: Unsplash

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top