Gasztro

Megvan Budapest desszertje

Egy őszibarackos-mandulás sütemény lett az idei befutó.

A győztes süteményt a Bolka Desszert Butik nevezte a versenyre, az őszibarackos-mandulás ízesítésű desszertet először a 9. Édes Napok Budapest csokoládé- és édességünnepen kóstolhatja meg a közönség most péntektől – írja az MTI.

 A Magyar Csokoládé és Édesség Szövetség (Csésze) tavaly írta ki először a Budapest desszertje versenyt. Az értékelési szempontok közül természetesen az íz a legfontosabb, de a magyar cukrászati hagyományokkal való kapcsolódást is figyelik.

Füleky György, a Csésze alelnöke, az Édes Napok társtulajdonosa elmondta, hogy a Budapest desszertje verseny aktuális tematikáját mindig az előző győztes határozhatja meg: idén ez a barack és a mandula volt.

„A desszert alapja egy Sacher típusú piskóta mandulaliszttel, karamellás csokoládéval, a mandulás krém alapja pedig a fehér csokoládé, félúton egy mousse és egy főzött krém között” – mesélte a Bolka Desszert Butik tulajdonosa. Hárfa Kati azt is elárulta, hogy a sütemény belsejébe kétféle – klasszikus és bazsalikomos –őszibarackkompót kerül.

(via MTI)

Kiemelt kép: illusztráció, Freepik

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top