3 gyors szilvás desszert, ami idén ősszel a kedvenced lesz

P.G. | 2021. Szeptember 16.
Ha te is szereted a szilvát, akkor ezeket a desszerteket imádni fogod! Nem csak finomak, de extra gyorsan el is készülnek.

A szőlő mellett az ősz egyik legzseniálisabb gyümölcse a szilva. Ha te is osztod a véleményünket, készítsd el ezeket a desszerteket!

Puha kevert süti szilvával

Ha egy igazán egyszerű, jóformán nulla konyhai tudást igénylő, a szilvás piténél is egyszerűbb, de hasonlóan finom édességet keresel, ami pillanatok alatt kész, jó helyen jársz!

Egyszerű és nagyszerű szilvás süti
(Fotó: Getty Images)

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. Fogj egy mély tálat, üsd bele a tojásokat, add hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot, majd keverd habosra. Ez után jöhet bele a szoba-hőmérsékletű vaj, a vanília és a fahéj. Az élesztőt futtasd fel langyos cukros tejben, add hozzá az egészhez, és miközben kevered, adagold hozzá a lisztet is.
  2. Ha alaposan elverted a tésztát, öntsd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, a szilvákat mosd meg, vágd ketté, magozd ki őket, és szórd bele a tésztába. Előmelegített sütőben 180 fokon körülbelül fél óra alatt készre sül a sütid.

Csokoládés-szilvás muffin

Ez a szilvás muffin a mennyei szilvás sütik koronázatlan királynője. Érdemes belőle nagyobb adagot készítened, mert gyorsan el fog fogyni.

A fahéj és a szilva tökéletesek együtt
(Fotó: Getty Images)

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. Egy tálban keverd habosra a tojásokat, a cukrot és a vaníliát. Utána add hozzá a joghurtot, a tejet, és dolgozd simára. Egy másikba szitáld át a lisztet, add hozzá a sütőport, a fahéjat és az apróra vágott étcsokit, majd dobd bele a tésztába, miközben folyamatosan kevergeted.
  2. Béleld ki a muffinformákat sütőpapírral, kanalazd bele a tésztát, de arra ügyelj, hogy ne töltsd színültig a formákat! 2 ujjnyi hely maradjon mindegyikben. Mosd meg a szilvákat, negyedeld fel őket, majd szórj a gyümölcsökből a muffinformákba. Előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 perc kell ahhoz, hogy kész legyenek a muffinok. Mielőtt kivennéd őket, végezz tűpróbát: ha nem ragacsos a tű, akkor bátran kiveheted hűlni a sütiket.

Szilvás pohárkrém

Szilvával tortát, kalácsot is készíthetsz, és persze, isteni pohárkrémet is. A pohárkrémek igazi mentőövek, ha gyorsan ennél valami krémes finomságot. Millió módon variálhatod, most, ősszel szerintünk szilvával az igazi.

A szilvás pohárkrém bármikor jól tud esni
(Fotó: Getty Images)

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. Első lépésként tisztítsd meg a szilvákat, válaszd ketté, és magozd ki őket. Keverd el a cukrot, a szegfűszeget és a fahéjat, majd szórd meg vele a szilvákat, és hagyd 10 percet pihenni. Közben főzd meg a pudingot a tejben és a tejszínben, aztán add hozzá a fahéjas szilvát, és főzd újraforrásig, végül hagyd kihűlni egy kicsit.
  2. A mascarponét keverd el 2 evőkanál cukorral, verd fel a habtejszínt, és keverd hozzá a mascarponéhoz. A kekszeket törd össze, fogj nagyobb méretű kelyheket, poharakat, és jöhet a rétegezés: alulra mehet a mascarponés krém, majd a keksz és végül a szilvás mártás – a sort még egyszer ismételd meg. Tedd hűtőbe fél órára, és már kanalazhatod is az ősz egyik legfinomabb pohárkrémjét!

Még több recept!

Exit mobile version