nlc.hu
Gasztro
Hogyan és hol érdemes vásárolni alkoholos italokat és minőségi borokat online? (X)

Hogyan és hol érdemes vásárolni alkoholos italokat és minőségi borokat online? (X)

A világhálón szinte mindenre van lehetőségünk, ide tartozik az alkoholos italok és a jó borok vásárlása is. Tulajdonképpen elég egy bankkártya és máris létrejön a tranzakció. Igen ám, de nem vehetünk közvetlenül alkoholt a szeszfőzdéből, pincészetből vagy sörfőzdéből. Alaposan utána kell járni, ha egy új palackot szeretnénk megkóstolni például egy kézműves whisky lepárlóból vagy sörfőzdéből. Segítségünkre lehet egy helymeghatározó térkép vagy mobil applikáció, amely megmondja, hogy a környékünkön milyen üzlet található. Mindezek mellett célszerű, ha olyan webáruházat találunk (pl.: idrinks, Italneked.hu, eMAG, Kifli.hu), ahonnan házhoz is szállítanak.

A pandémia átírta az alkoholos italok vásárlását

Ahogy ételt úgy italt is online kezdtünk rendelni a koronavírus-járvány alatt és után. Az emberek alkalmazkodtak az új trendekhez és mindennapossá vált az alkoholos italok házhoz szállítása. Igaz, ehhez be kell tartani néhány szabályt. Természetesen minden internetes alkohollal foglalkozó üzlet felé bizonyítani kell, hogy a vásárló a 18 éves kort betöltötte. Amikor megrendeli, illetve megkapja a terméket, sok esetben felnőtt aláírásával, és/vagy érvényes személyazonosító okmány beolvasásával igazolni kell magát. Arról sem szabad elfeledkezni, hogy néhány bárban vagy étteremben más minőségű az alkoholos ital, mint amikor „eredetiben” online vagy a boltban szerezzük be.

Hogyan lehet azonnal alkoholos italhoz, illetve borhoz jutni?

Ha nincs türelmünk, vagy éppen egy parti lebonyolításának közepén tartunk és a hűtőszekrény kiürült (bármennyire hihetetlen, ilyen 2021-ben bárhol és bárkivel megtörténhet!), akkor irány a net és válasszunk az erre szakosodott webáruházak közül.

Az eMAG online piacon az alkoholos italok sokszínű kínálatát kapjuk, legyen az bor, sör, pezsgő vagy whiskey, vodka, konyak, illetve rum. Alternatíva lehet még a közeli dohánybolt vagy éjjel-nappali, viszont itt az italválaszték korlátozott és nem minden márka vagy alkohol típus érhető el. A legjobb választás tehát, ha online rendelünk, sok esetben maximum 1-2 órán belül nálunk landol kedvenc italunk.

Hogyan és hol érdemes vásárolni alkoholos italokat és minőségi borokat online? (X)

Milyen borok közül lehet válogatni?

Egyes vélemények szerint a magyar bor egyedülálló (pl.: Gere Portugieser 2020, Szepsy Szent Tamás ’46 Furmint 2017 vagy a híres Tokaji Aszú) sokan azt mondják, hogy ahány a bortermelő terület, annyi szőlő közül válogathatunk, ezért célszerű minél több típusú italt megismerni. Ami pedig az árakat illeti, rendelhetünk 5-8 ezer forintért, illetve van olyan webshop, ahol nem ritka a 30 ezer forintos bor. Továbbá az sem mindegy, hogy az olasz lankákon, vagy a portugál napsütötte tájakon, illetve a spanyol borvidéken termett szőlőből készül kedvenc alkoholos italunk valamelyike.

Ha külföldi borokat szerzünk be, akár szervezhetünk a barátokkal „nemzetközi borkóstolót”, így mindenki könnyen megízlelheti a személyes kedvencét. Mindenki megtalálhatja a megfelelő italát, legyen az édes, vagy  száraz bor. A nem mindennapi programhoz helyi sajttálat is készíthetünk, hogy ez a pillanat igazán emlékezetes legyen.

Biztonságos-e bort vásárolni online?

Ha a korábban említett webes üzletekben vásárolunk, akkor baj nem lehet, egyrészt ezek az online helyek minősített weboldalak jó vásárlói visszajelzésekkel, másrészt több áruház, köztük az idrinks.hu lehetőséget ad személyes átvételre Budapest több kerületében. Ennek hátránya, hogy vidéken sajnos csak futárszolgálattal bonyolítható le az alkoholos italok házhoz szállítása. Apropó házhozszállítás! Még vásárlás előtt alaposan nézzük meg, hogy melyik üzletben mennyit számítanak fel ezért, és van-e lehetőség fizikai boltban az átvételre, ezzel sokat spórolhatunk és a termék minőségét szintén ellenőrizhetjük.  

Abban az esetben, ha csak bort szeretnénk rendelni, akkor válasszuk a bortársaság weboldalát vagy olyan webshopot, ahol kiemelten kezelik az ilyen alkoholos italokat. Itt szintén előnyös lehet, ha jók a vásárlói vélemények, illetve minősített online shopról van szó.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top