nlc.hu
Gasztro
Őszi krémlevesek

3 melengető krémleves őszre

Megérkezett az ősz és ezzel együtt a melengető krémlevesek szezonja. Három szuper, egyszerűen elkészíthető receptet hoztunk!

Szuper krémes sütőtökleves

Hozzávalók:

  • 600 g tök, hámozva, aprítva
  • 1 szem burgonya, apróra vágva
  • 1 fej vöröshagyma, durvára vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, durvára vágva
  • 2 sárgarépa, apróra vágva
  • 1 póréhagyma (csak fehér rész), apróra vágva
  • 1/2 teáskanál őrölt szerecsendió
  • 3 csésze (750 ml) csirke – vegetáriánusoknak zöldség – alaplé
  • 1/2 csésze (125 ml) főzőtejszín
  • 1 evőkanál pirított tökmag 
Sütőtökkrémleves

Sütőtökkrémleves (Fotó: Getty Images)

Így készül:

  1. Egy nagy serpenyőben közepes lángon hevítsd az olajat!
  2. Öntsd bele a hagymát és 2-3 percig puhítsd!
  3. Add hozzá a fokhagymát, a zöldségeket és a szerecsendiót, majd forgasd össze!
  4. Add hozzá az alaplét és 2 csésze (500 ml) vizet, majd forrald fel!
  5. Fedd le, és kis lángon főzd 25 percig, vagy amíg a zöldségek megpuhulnak!
  6. Vedd le a tűzről és hűtsd le kissé!
  7. Turmixgépben keverd krémesre!
  8. Öntsd vissza a serpenyőbe, öntsd bele a főzőtejszínt és lassú tűzön, kevergetve főzd további 10 percig, közben fűszerezd ízlés szerint!

Hagymás sajtleves

Hozzávalók:

  • 1 nagy fej vöröshagyma, apróra vágva
  • 3 evőkanál vaj
  • 3 evőkanál liszt
  • 1/2 teáskanál só
  • bors ízlés szerint
  • 4 csésze tej
  • 2 csésze reszelt félkemény sajt
  • kruton 
Hagymás sajtleves

Hagymás sajtleves (Fotó: Getty Images)

Így készül:

  1. Egy nagy serpenyőben, vajban dinszteld meg a hagymát.
  2. Add hozzá a hozzá a lisztet, a sót és a borsot és keverd össze alaposan!
  3. Fokozatosan adagold hozzá a tejet. Forrald fel, majd kevergetve főzd 2 percig, vagy amíg besűrűsödik!
  4. Tovább kevergetve add hozzá a sajtot, amíg fel nem olvad! 
  5. Közepes lángon főzd további 5 percig, majd vedd le a tűzről és krutonnal tálald!

Karfiolkrémleves

Hozzávalók:

  • 1 közepes méretű karfiol, apróra vágva
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál liszt 
  • 1/2 csésze, apróra vágott hagyma
  • 4 csésze csirke – vegetáriánusoknak zöldség – alaplé
  • só és bors ízlés szerint
Karfiolkrémleves

Karfiolkrémleves (Fotó: Getty Images)

Így készül:

  1. Egy közepes méretű serpenyőben készíts vajas rántást!
  2. Add hozzá az alaplevet, a karfiolt és a hagymát, majd közepes hőfokon főzd, míg felforr!
  3. Fedd le, majd közepes-alacsony lángon párold, amíg a zöldségek megpuhulnak!
  4. Vedd le a tűzről, hagyd kicsit kihűlni, majd turmixgépben pépesítsd simára!
  5. Sóval és borssal fűszerezd!

via

Még több recept

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top