Gasztro

Mit együnk, ha már unjuk a parizert? – Az őszi tízóraik titka (x)

Mit egyen a gyerek ősszel a suliban? Hogyan legyen változatos a reggeli vagy a tízórai? Gyermekeink számára különösen fontos, hogy fejlődésben levő szervezetük minden tápanyaghoz hozzájusson. De mi van akkor, ha már kifogytunk az ötletekből? A nagy rohanásban sokszor nem marad idő arra, hogy nap-mint nap valami különlegessel rukkoljunk elő, pedig a megoldás sokkal egyszerűbb, mint hinnénk!

Mit együnk, ha már unjuk a parizert? – Az őszi tízóraik titka (x)
Egy iskolás gyermek energiaszükséglete átlagosan napi 2200 kcal körül mozog, ami megegyezik egy közepes mennyiségű fizikai munkát végző felnőttével. Ennek 20-20%-át ideális esetben a reggeli, az uzsonna és a tízórai fedezi. Általános érvényű igazság, hogy az idénygyümölcsök és zöldségek fogyasztásával, teljes kiőrlésű termékekkel, megfelelő fehérjével és kellő változatossággal kiegyensúlyozott, vitamin- és tápanyagban gazdag étrendet biztosíthatunk számukra. Na de hogyan tudjuk mindezt egy tízóraiba, vagy uzsonnába sűríteni, ráadásul ősszel?

1. Zsemle, kifli, bagett, magos kenyér…

Bátran variáljuk a szendvicsek alapjait! Egyetlen szabály érvényes csak: kerüljük a fehér lisztből készült termékeket, mert azok amilyen hamar felviszik a vércukorszintet, olyan gyorsan hagyják is leesni. Helyettük keressünk teljes kiőrlésű pékárukat: így később leszünk éhesek.

2. Éljenek a szendvicskrémek! Minden napra valami új a Hamétól!

Ha már unjuk a parizert, bátran válasszunk a Hamé termékei közül. Mivel rengeteg ízben elérhetőek, garantáltan soha nem lesznek unalmasak! Kenjünk a szendvicsbe Hamé zöldséges, füstölt lazac vagy tonhalas pástétomot, halas krémet! Ezek a termékek kiváló választások abban az esetben is, ha gyermekünk, vagy mi magunk nem kedveljük a halat. Az ízletes fűszerezésnek köszönhetően a Hamé minden ételnek kellemes ízélményt kölcsönöz erős halszag és szálkák nélkül, az év bármelyik napján.

Mit együnk, ha már unjuk a parizert? – Az őszi tízóraik titka (x)

3. Őszi nassolnivalók

A szendvicsek mellé, vagy azok helyettesítésére is rengeteg alternatíva áll rendelkezésünkre. Müzlik, magvak és aszalványok szinte bármikor jöhetnek idénytől függetlenül. A barack, az alma, a szilva, füge, körte, a dió, a gesztenye, és a sütőtök is szezonját éli – válogassunk közülük!

A gyermekek étkezési szokásait a családi minta alakítja, ezért a példamutatással igen nagy felelősségünk van abban, hogy ők hogyan, mennyit, és mit fognak enni. Bár sok családban nehézséget okoz megszerettetni a halat, ha tőlünk látják, egy idő után számukra is természetes lesz. A Hamé minőségi pástétomok és krémek azért is kiválóak, mert könnyen megszerettetik a halak ízét, ráadásul a rohanós hétköznapokban is gyorsan el lehet őket készíteni

A Hamé termékek mind tartalmaznak omega-3 zsírsavakat, melyek a szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzésének érdekében támogatják szervezetünket. A megfelelő étkezés emellett segít leküzdeni a sulis stresszt, és a teljesítményt is javíthatja, így több energia marad a szabadidő eltöltésére!

Mit együnk, ha már unjuk a parizert? – Az őszi tízóraik titka (x)
Ne csak szendvicset; ha tudunk, élményeket is csomagoljunk! Használjuk ki az őszt, járjunk sokat kirándulni, és élvezzük a változatos ételeket!

További halas receptek

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top