3 csirkés egytálétel, ami ebédre és vacsorára is megállja a helyét

Olga | 2021. Október 28.
A csirkés egytálételeket azért is szeretjük, mert gyorsan elkészülnek, és a család minden tagja örömmel fogadja akár ebédre, akár vacsorára.

A csirkés egytálételek igazi aduászok, amit a kicsi gyerektől kezdve a dédmamáig mindenki szeret. A családi szakács pedig kedveli ezeket a csirkés recepteket, hiszen gyorsan, viszonylag kis energiabefektetéssel fenséges lakomát rittyenthet ebédre vagy vacsorára.

Tejszínes, citromos csirkés rizs

Hozzávalók:

Citromos és tejszínes csirke (Kép: Getty Images)

Elkészítése:

A csirkét sózzuk, borsozzuk, majd az olajon és vajon lepirítjuk mindkét oldalát nagyjából öt perc alatt. Kivesszük a serpenyőből a húst, a megmaradt zsiradékon megpirítjuk a hagymát, fokhagymát, felöntjük a fehérborral és az alaplével, sózzuk, borsozzuk, majd belecsavarjuk az egyik citrom levét is. Ekkor öntjük hozzá a tejszínt is és zúdítjuk bele a rizst, így együtt főzzük úgy 20 percig, amíg megpuhul a rizs, utána visszahelyezzük a csirkéket a szószos rizsbe, a tetejére felkarikázzuk a másik citromot, megszórjuk a petrezselyemmel és már tálalhatjuk is.

Sült zöldséges csirke

Hozzávalók:

A zöldséges egytálétel egyszerűen elkészíthető (Kép: Getty Images)

Elkészítése:

Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. A leveszöldséget meghámozzuk és feldaraboljuk. A hagymát, fokhagymát, zellert egy tepsiben összekeverjük egy evőkanál olívaolajjal és öt percig a sütőben pirítjuk. A pirítás után a zelleres keverékre helyezzük a sózott, borsozott csirkéket, elrendezzük körülöttük a felkockázott zöldségeket, megszórjuk egy kevés rozmaringgal az egészet és betoljuk 45 percre a sütőbe, amíg ropogósra nem sül minden. Közben kikeverjük a főzőtejszínt a parmezánnal és a 45 perc letelte után ráöntjük a zöldségekre a csirkék körül a keveréket, majd még további öt percre visszatesszük a sütőbe. Ha a szénhidrát hiányozna az egytálételünkből, akkor pirított kenyérrel tálaljuk.

Spenótos csirkés gnocchi

Hozzávalók:

Gnocchis egytálétel (Kép: Getty Images)

Elkészítése:

A készen kapható gnocchival a zacskón lévő utasítások szerint járunk el, a legjobb, ha olyat vásárolunk, amit már nem kell főzni. A csirkemellet felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk és az olívaolajon aranybarnára pirítjuk egy nagy serpenyőben. Ha megpirult, hozzáadjuk a vékonyra szeletelt gyöngyhagymát, további két percig pirítjuk együtt, majd félretesszük egy tányérra a hagymás csirkét. A serpenyőben felforraljuk a főzőtejszínt, majd közepes lángon hozzáadjuk a borsót és a spenótot, két percig főzzük keverés mellett, majd mehet bele a hagyma és a hús, hogy egy perc rotyogás után már össze is keverjük a kész gnocchival és tálaljuk az egytálételt a családnak.

Mi lesz a desszert?

Exit mobile version