A Konyhafőnök VIP keddi adásában újabb 10 sztár kezdte meg a versenyt. Saját recepttel, saját alapanyagokkal vágtak neki az első feladatnak. Schobert Norbi után ezúttal Németh Kristófot nehezítette a teleport-doboz, amiben a színész kétségbeesve disznósajtot talált, majd tálalt.
A második feladatban két külön világ tárult a versenyzők elé: az „undi” alapanyagok sokasága, mint például kakastaréj, kakashere, kacsanyelv, báránynyelv, marhapacal, tehéntőgy, sertés agyvelő, sertésvese, sertésvér, abált sertéstüdő, sertéshere és malactartó. Míg a másik ládában ezek ellenkezője, azaz exkluzívnak számító, „gyönyörű” hozzávalók sorakoztak, mint például vörös sügér, aranypisztráng, langusztin, Szent Jakab-kagyló, osztriga, báránygerinc, Rib-eye steak és T-Bone steak. Szarvas Andi kivételével, aki előnyt szerzett az első főzés után, a többiek a szerencsére bízták magukat. Borítékok döntötték el, ki melyik ládából dolgozhatott.
A feladatokat követően a második felvonásban a népszerű író, Lakatos Levente hagyta el a konyhát. „Remélem, jól érezted magad a konyhában. Látszik – szerintem számodra is –, hogy kicsit még gyakorolni, fejlődni kell, de visszavárunk” – mondta neki Fördős Zé.
„A versenybe úgy érkeztem, hogy ha már jövök egy versenyre, akkor meg szeretném nyerni, ennek ellenére nincs bennem hatalmas csalódás, mert nagyon sokat tanultam a gasztronómiáról és biztos vagyok benne, hogy azt a tudást, amit itt szereztem, kamatoztatni fogom az életemben” – vallotta be a kiesése után Lakatos Levente.
A 3. adásban újabb 10 VIP-szakácsjelölt mutatkozik be Fördős Zének, Sárközi Ákosnak és Rácz Jenőnek.
Olvass még A Konyhafőnök VIP-ről az nlc-n!
- Szandi bepánikolt a konyhában, teljesen szétesett
- Gubík Petrának csak fél órára volt szüksége, hogy felgyújtsa a konyhát
- Rába Tímea a Konyhafőnök VIP-ben: „Ömlik a vérem”