3 szuper sós és édes krémleves, ami felmelegít ősszel

G.P. | 2021. December 03.
Nincs is jobb annál, mint amikor kint zimankósra fordul az idő, te pedig a meleg lakásban a gőzölgő krémlevest kanalazod. Ebben a 3 csodás krémlevesben nem fogsz csalódni!

Ezeket a krémleveseket akkor is képes vagy elkészíteni, ha nincs nagy gyakorlatod a konyhában, extra hozzávalókra sem lesz szükséged, és az életedből sem kell sok időt áldozni a főzésre. Próbáld ki mindegyiket!

Sárgarépa-krémleves

A szemünk egészségéhez nélkülözhetetlen az A-vitamin, aminek termelődését a béta-karotin segíti elő – így, ha elkészíted ezt a gyönyörű, sárga krémlevest, nemcsak mennyei ételt kanalazhatsz, hanem a szemed egészségéért is tehetsz.

A sárgarépa kifejezetten egészséges, mert rengeteg béta-karotint tartalmaz
(Fotó: Getty Images)

Hozzávalók:

Elkészítés:

Fogj egy lábast, olvaszd fel benne a vajat, majd pucold meg a hagymát, vágd apróra, és dinszteld meg a vajon. Közben pucold meg a répát, karikázd fel, a fokhagymagerezdeket pedig törd össze, és öntsd hozzá az üvegesre párolódott vöröshagymához.

Ez után öntsd fel vízzel a zöldségeket, add hozzá a fűszereket, és főzd addig, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. Ezután vedd le a tűzről, add hozzá a tejszínt, és alaposan pépesítsd le a levesedet botmixerrel. Ha kész vagy, tedd vissza a tűzhelyre, és újraforrásig főzd.

Édes gesztenyekrémleves

Ha édes levesekre gondolunk, a legtöbbször a hideg gyümölcslevesek jutnak az eszünkbe, pedig van, ami melegen is nagyon finom! Például ez a gesztenyekrémleves.

Gesztenyekrémleves, ahogy mi szeretjük
(Fotó: Getty Images)

Hozzávalók:

Elkészítés:

Törd össze a gesztenyemasszát villával, és áztasd be a mazsolát a rumba. A pudingport keverd el 3 evőkanál hideg tejben a cukorral együtt.

A többi tejet, valamint a tejszínt tedd fel melegedni a tűzre, és folyamatos kevergetés közben add hozzá a cukros pudingot. Ha csomómentes, add hozzá a gesztenyemasszát, valamint a fűszereket, és a mézet, majd vedd le a tűzről, és botmixerrel pépesítsd. Ha kész vagy, egyet még rottyants rajta, majd tálaláskor rumos mazsolát szórj a levesbe, a tetejére pedig étcsokoládé forgácsot!

Tejszínes-parmezános hagymakrémleves

A hagymához nagyon jól passzol a sajt, főleg a forró levesben olvadozó!

Erre a hagymakrémlevesre nem lehet nemet mondani
(Fotó: Getty Images)

Hozzávalók:

Elkészítés:

Pucold meg a hagymákat és vágd szeletekre őket. Ez után olvaszd fel a vajat egy lábasban, és dinszteld meg rajta a hagymát. Add hozzá a fokhagymát, és főzd puhára. Öntsd hozzá a húsleves alaplevet, a tejszínt, és a tűzről levéve botmixerrel turmixold le.

Most tedd vissza a tűzre a levest, szórd bele a fűszereket, közben egy kis lábasban egy evőkanál vajjal keverj el 2 evőkanál lisztet, majd adagold hozzá a leveshez folyamatos kevergetés közben. A levesedet kis lángon forrald, reszelj bele 5 dkg parmezánt, és az első rottyanás után már tálalhatod is.

Még több egyszerű recept!

Exit mobile version