nlc.hu
Gasztro

Pho leves a Google főoldalán

Ezért van ma pho leves a Google főoldalán

Különleges logóval ünnepli a népszerű vietnami pho levest a Google.
Pho leves a Google főoldalán

Különleges logóval jelentkezett ma a Google a keresője főoldalán. A grafikán egy tál pho leves látható a hozzávalóival, és keleties motívumok között rajzolódik ki a Google-felirat. A techcég a Hanoiban élő művész, Lucia Pham alkotásával tisztele Vietnám nemzeti étele, a pho leves előtt.

Az ízletes, aromás leves puha rizstésztát, friss fűszernövényeket és vékonyra szeletelt húst tartalmaz, az utóbbi években pedig Magyarországon is egyre népszerűbb. 2018-ban pedig ezt a napot, december 12-ét választották a vietnámi pho hivatalos ünnepnapjává.

Bár a pho pontos eredete ismeretlen, a legtöbb történész szerint a pho Észak-Vietnám Nam Dinh tartományában született a 19. század vége és a 20. század eleje között. Hagyományosan egy reggeli étel, amelyet az utcai étkezdékben árulnak, de a pho mára a mindennapos étkezések részévé vált, és világszerte számtalan formában fogyasztják.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top