nlc.hu
Gasztro
Vegán linzertorta recept

Egy igazán különleges vegán linzertorta a dmBio-tól

Ami egészséges, az bizony lehet finom! Egy varázslatos édességet hoztunk nektek, amiből bizonyos egy morzsa sem marad!

Télen több időt töltünk otthon, és sokkal többet sütünk-főzünk. A téli estékhez szinte hozzátartozik az egész lakást betöltő, finom édesség illata. A finomságokról pedig akkor sem kell lemondanunk, ha egészségesebb hozzávalókat részesítjük előnyben. Akár a klasszikus édességek mellett teszed le a voksod, akár a különlegesebb desszertek érdekelnek, sok-sok inspirációt találsz a dm weboldalán!

Vegán linzertorta

Vegán linzertorta
Hozzávalók

  • 75 g dmBio tönkölybúza finomliszt T630
  • 75 g dmBio búza finomliszt T550*
  • 75 g dmBio mogyoróbél (ledarálva)
  • 1 tk fahéj
  • 1 g őrölt szegfűszeg
  • ½ tk dmBio őrölt Bourbon vanília
  • 120 g dmBio finomítatlan bio nádcukor
  • 1 csipet só
  • 100 g hideg növényi margarin*
  • 450 g dmBio erdei gyümölcsös extradzsem
DM bio és vegan alapanyagok

1. dmBio tönkölybúza finomliszt T630; 2. dmBio búza finomliszt T550*;  3. dmBio mogyoróbél (ledarálva); 4. dmBio őrölt Bourbon vanília; 5. dmBio finomítatlan bio nádcukor; 6. dmBio erdei gyümölcsös extradzsem

*(A hozzávalókban feltüntetett volumen nem tartalmazza a forma kikenéséhez/kilisztezéséhez és a gyúráshoz szükséges mennyiséget.)

Elkészítés:

  1. Első lépésben melegítsük elő a sütőt 180°-ra. Egy tálban keverjük össze a száraz összetevőket: liszt, darált mogyoró, fűszerek, vanília, cukor, só. Adjuk hozzá a margarint és egy-két teáskanál vizet, majd alaposan gyúrjuk össze egy sima tésztává. A tálat fedjük be fóliával és 30 percig pihentessük a hűtőben.
    Tipp: nem szabad sokáig gyúrni a tésztát, mert a kezünk melegétől megolvadhat a vaj és a végeredmény nem lesz omlós.
  2. A hűtőből kivéve gyúrjuk át a tésztát, majd osszuk el 1/3 és 2/3-ad részekre. A nagyobbat nyújtsuk ki kb. 0,5 cm vastagságúra, és óvatosan fektessük bele az előkészített (kilisztezett és kivajazott) formába. Ügyeljünk arra, hogy mindenhol egyenletes legyen az alap és dolgozzuk el egyenletesen a széleket.
  3. Tipp: szurkáljuk meg a tésztát egy villával és fedjük le alufóliával, amelybe tegyünk nehezékként sütőbabot. Az elősütés megakadályozza abban, hogy a töltelék miatt átázzon a sütemény.
  4. Öntsük a tésztába az extradzsemet és tetszés szerint akár friss gyümölcsöket is szórhatunk bele. A megmaradt tésztát nyújtsuk ki, majd vágjunk ki belőle apróbb csillagokat és helyezzük el azokat a pite linzertorta tetején. Végül, de nem utolsó sorban, tegyük be az egészet a sütőbe és süssük további 15-20 percig.

Egészséges és finom!

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top