nlc.hu
Gasztro

Év végére a vendéglátóhelyek 25-30 százaléka becsődölhet

Becsődölhet a vendéglátóhelyek 25-30 százaléka az év végére

A home office is negatívan befolyásolta a munkahelyi étkeztetés forgalmát.

A vendéglátó üzletek hozzávetőleg egyharmadát üzemeltetik kisvállalkozók, körükben sok esetben a magán és a céges kassza »átjárható«. Csakhogy mostanra elfogytak a magántartalékok is. Szerintem 2022 végére a vendéglátóhelyek 25-30 százaléka mond csődöt, vagy teljesen más profilra vált, ha van hozzá tőkéje, ereje, munkavállalója” – nyilatkozta Kovács László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az Mfornak, hozzátéve, hogy jó évet zárt a turizmus, de nagyok az országon belüli eltérések.

étterem

Fotó: Pexels (A kép csak illusztráció)

„Vidéken, a Balatonnál és a fürdőhelyeken szenzációsnak bizonyultak a nyári hónapok. (…) De a fővárosban kevés volt a rendezvény, hiszen a kiugró napi halálos Covid-esetek egyik napról a másikra befolyásolták ezek megtartását” – mondta Kovács. Szerinte a home office is negatívan befolyásolta a munkahelyi étkeztetés forgalmát, a házhoz szállítás pedig nem segített azoknak a cégeknek , „ahol a miliő, a design, a szerviz, a tálalás kiemelten számít, ott ez nem megoldás”. Kovács ezen túl még elmondta, hogy:

  • a drága, magas színvonalú éttermek talán megtalálják majd a maguk célközönségét, akárcsak az olcsóbb étkezdék, míg a középáras helyek némelyike nem biztos, hogy sokáig bírja.
  • hatalmas az emberhiány, már ötcsillagos szállodák is a Facebookon keresnek munkaerőt.

(24.hu)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top