nlc.hu
Gasztro
Visszahívtak egy pezsgőt, mert ecstasy volt benne

Visszahívták a luxusmárka pezsgőjét, mert halálos mennyiségű drog lehet benne

Egy ember meghalt, többen pedig kórházba kerültek Németországban és Hollandiában, miután folyékony MDMA volt egy háromliteres kiszerelésű luxuspezsgőben.

Visszahívták a Moët & Chandon egyes pezsgőit az Európai Unióban, ugyanis ecstasyt tartalmazhatnak – írja a 24.hu a Daily Mail és a Bild nyomán.

Németországban hét ember lett rosszul, egy meghalt, Hollandiában pedig négyen kerültek kórházba egy-egy három literes, nagyjából 170 ezer forintba kerülő palack miatt.

Moët & Chandon Impérial Ice pezsgő jégbe hűtve

Egy üveg Moët & Chandon Impérial Ice pezsgő (Fotó: John Sciulli / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)

Az Európai Unióban több bejelentés is érkezett, mire

visszahívták a Moët & Chandon Impérial Ice háromliteres kiszereléseit, amelyek tételszáma LAJ7QAB6780004.

Az életveszélyes pezsgőket magánszemélyek árulták egy weboldalon keresztül. Egyelőre nem tudni, miért hozták őket forgalomba, és hogy a két eseten kívül más palackokban is van-e drog.

Úgy gondolják, hogy az üvegekből kiöntötték a pezsgőt, és tiszta, folyékony MDMA-val töltötték meg. A holland élelmiszerbiztonsági hivatal figyelmeztetése szerint az üveg tartalmának megérintése vagy inni belőle életveszélyes.

Egy szemtanú szerint a német társaság egy étteremben rendelte a pezsgőt. Röviddel azután, hogy az asztalnál kinyitották a palackot, minden vendég a mérgezés szélsőséges tüneteit tapasztalta, görcsrohamaik lettek, habzott a szájuk. Georg Z. egy nagy kortyot ivott és azonnal összeesett habzó szájjal.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top