nlc.hu
Gasztro

Nem túl egészséges a Szikla reggelije

El fog hízni Dwayne Johnson, ha így folytatja

Minden kritikát mellőzve, ínycsiklandóan néz ki a fotó.

A 49 éves Dwayne Johnson nem átlagos reggelivel indítja a napot. A színész és testépítő napindítóját a Fitbook elemezte ki. 

Dwayne Johnson

Dwayne Johnson (Fotó: Getty Images)

Mivel a Szikla mindennap órákat tölt súlyemeléssel, hogy megtartsa hatalmas izomzatát, gigareggelivel készül fel erre, hogy az edzés végéig kitartson az energiája. A színész az Instagram-oldalán mutatta meg, mit eszik: omlettet tojásfehérjéből, grillezett bölényhúst, avokádót, zabpehelyt papajával, angol muffint mogyoróvajjal és mézzel, ananászt és kókuszt visz be a szervezetébe, ezt pedig a saját márkájú energiaitalával öblíti le. 

A német lap szerint a tojásfehérje lényegesen kevesebb vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, mint a tojássárgája. A bölényhús akkor lenne valóban jó fehérjeforrás, ha olívaolajban meg lenne pirítva, ugyanis a grillezés alatt több méreganyag is kerül az ételbe. Az avokádó nem rossz választás, csakúgy, mint a papaja, de a muffin már csak szimplán tömény cukor. Az energiaital szükségtelen és káros, de az sincs kizárva, hogy csak azért került fel a képre, mert ez a színész saját márkája. 

Matthias Riedl diabetikus szerint Johnson reggelije ökológiai és egészségügyi katasztrófa. Az egészsége érdekében több zöldséget kéne fogyasztania és kevesebb állati eredetű fehérjét. Ha a Szikla így folytatja, csak növeli az érelmeszesedés és a cukorbetegség kockázatot, ráadásul, amint leáll az edzéssel, azonnal elhízik majd. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top