Csirkepaprikás, vadas, Eszterházy-torta és somlói galuska – az idei Oscar-díjátadó utáni gála menüjének egyes darabjai. Ezúttal ugyanis a budapesti Spago séfje Szántó István is lehetőséget kapott, hogy ételeket készítsen a hollywoodi hírességeknek – írja a Magyar Konyha online kiadása.
Ahogy lassan már megszokott, idén is az osztrák származású Wolfgang Puck sztárszakács feladat a menü összeállítása és elkészítése, melyhez száznál is több séf dolgozik a kezei alá. Viszont a már megszokott Wolfgang Puck signature fogások mellett most először tradicionális magyar ételeket is felszolgálnak.
Szántó István azt mondta, „könnyen fogyasztható, kis adagokban, esztétikus tálalással kell elkészíteni ezeket a fogásokat, ráadásul elképesztő mennyiségben. A vadasból 800 adaggal, a többi ételből 350 – 350 adaggal készülünk. Bár cateringről van szó, de az ünnepélyesség, az elegancia a díjátadó miatt lényeges.”
Ismerős fogások, különleges módon
- Vadas: Wagyu marhából készül és ricottával töltött gombóccal, valamint mustármagos szósszal kínálják majd.
- Csirkepaprikás “Hortobágyi” módra – A hagyományos módon elkészített csirkepaprikást tésztába tekerik. Tálalást tekintve a végeredmény tavaszi tekercshez hasonlít majd. Paprikaszósz kerül még rá.
- Somlói galuska – Dió alakú, aranyszínű bonbonként prezentálják
- Eszterházy-torta – Hagyományos recept alapján készül és a legtradicionálisabb módon mutatják be.